νεα κρητη totalfitness news

kentro ygeias tinou
Η έναρξη ενός σχεδίου για την εκχώρηση των δομών δημόσιας υγείας στην περιφέρεια, σε ιδιώτες, βρίσκεται σε εξέλιξη.


Προκάλεσε μεγάλη εντύπωση το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Κω ότι επήλθε συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Υγείας και του Δήμου Κω για την παραχώρηση στο Δήμο του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας Κω, μετά από συνάντηση που έγινε στο γραφείο του υπουργού.

Μάλιστα, στο δελτίο τύπου αναφέρεται ότι ο δήμαρχος Κω κ. Καΐσερλης, συνέστησε επιτροπή που μέσα σε 10 μέρες(!!!!) θα καταθέσει μελέτη για τη βιωσιμότητα της λειτουργίας του, τη σύμβαση μεταξύ του Δήμου και του υπουργείου αλλά, και εδώ είναι το σημαντικό, τη σύσταση και λειτουργία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, η οποία θα λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας.

Η μελέτη βιωσιμότητας έχει ήδη προεξοφληθεί και ο χρόνος ολοκλήρωσής της περιορίζεται σε 10 μέρες, ενώ φαίνεται ότι είναι ήδη έτοιμη και η Συνεταιριστική Επιχείρηση που θα αναλάβει τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας.

Δε βλέπει άλλη λύση η Πολιτεία 

Οι κινήσεις αυτές δείχνουν ότι υπάρχει συγκεκριμένο υπόβαθρο για να περάσουν οι δομές δημόσιας υγείας στην περιφέρεια, στην επαρχία και στα νησιά σε ιδιώτες, όπου φυσικά παρουσιαστεί ενδιαφέρον.

Με τον τρόπο αυτό το υπουργείο Υγείας θα μπορέσει να μειώσει τις δαπάνες και να απαλλαγεί από την πίεση για την τοποθέτηση ιατρικού προσωπικού στις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές, που ήδη υπάρχουν τεράστια προβλήματα και εμφανέστατη αδυναμία στελέχωσης. Το φαινόμενο εμφανίζεται έντονα στις Κυκλάδες και κανείς δεν πιστεύει ότι υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα από πλευράς Πολιτείας, να στελεχώσει τις μονάδες Υγείας των νησιών με το απαραίτητο προσωπικό.

Σε αυτές τις περιοχές που η υγεία είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για τους πολίτες, έχει επικεντρωθεί το ενδιαφέρον ιδιωτών που θα αναλάβουν να παρέχουν υπηρεσίες υγείας, χρησιμοποιώντας τις υποδομές της δημόσιας υγείας, ενδεχομένως με κάποιο αντίτιμο προς το κράτος ή την αυτοδιοίκηση.

*Με πληροφορίες από την εφημερίδα newsbomb.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top