νεα κρητη totalfitness news


Προσαρμογές στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων προανήγγειλε ο Γ. Στουρνάρας

«Αναζητούμε τη βέλτιστη κατανομή της φορολογικής επιβάρυνσης» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών

Προσαρμογές στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, μιλώντας νωρίτερα στην συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή.

Ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει πιο δίκαιος φόρος από αυτόν στην ακίνητη περιουσία και προανήγγειλε διορθώσεις στην νομοθετική πρωτοβουλία για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

«Με δεδομένο το δημοσιονομικό στόχο του ενιαίου φόρου ακινήτων και με τη συνδρομή των κυβερνητικών εταίρων, αναζητούμε τη βέλτιστη κατανομή της φορολογικής επιβάρυνσης», τόνισε.

Ο ίδιος τόνισε πως η ελληνική οικονομία έχει καλύψει το 80% της απαιτούμενης προσπάθειας σε δημοσιονομικό επίπεδο, καθώς το πρωτογενές αποτέλεσμα της Γενικής Κυβερνήσεως έχει βελτιωθεί, από το 2009 μέχρι σήμερα, κατά περίπου 10% του ΑΕΠ, ενώ το δημοσιονομικό έλλειμμα έχει μειωθεί κατά 19% του ΑΕΠ.

«Η ολοκλήρωση του 20% της δημοσιονομικής προσαρμογής που απομένει έως το 2016 δεν θα προέλθει από οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα. Αυτά εξάντλησαν τις δυνατότητές τους», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο ίδιος τόνισε πως η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στον κρατικό προϋπολογισμό ήδη από φέτος, είναι μια θετική έκπληξη, δεδομένου ότι πολλοί θεωρούσαν ότι η Ελλάδα δεν θα πιάσει αυτόν τον στόχο.

«Θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους όσους μου προσάπτουν ότι κάνω υπεραισιόδοξες προβλέψεις, ότι ήταν μόλις 17 Ιανουαρίου, όταν, με δημόσια δήλωσή μου, είχα προβλέψει ότι ήδη από φέτος θα καταγράφαμε πρωτογενές πλεόνασμα κοντά στο 0,4%. Τελικά θα το ξεπεράσουμε», είπε ο κ. Στουρνάρας.

Ακόμα, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «Οι προβλέψεις μας δεν στοχεύουν να ωραιοποιήσουν την κατάσταση, είναι απόλυτα ρεαλιστικές με βάση την πρόοδο που βλέπουμε να επιτυγχάνεται μέρα με την ημέρα, μήνα με το μήνα στα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας. Και αυτό το αναγνωρίζουν πλήρως οι διεθνείς αγορές χρήματος και κεφαλαίου. Δεν χρειάζεται να πω πολλά, ένα μόνο κρίσιμο μέγεθος θα αναφέρω, που έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα μπορούμε να επανέλθουμε στις αγορές. Η επιτοκιακή διαφορά, δηλαδή το spread, του δεκαετούς ομολόγου είναι κάτω από τις 650 μονάδες βάσης σήμερα, από 3.000 μονάδες βάσης που ήταν όταν ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση».

Τέλος, κριτική άσκησε και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας: «Και χαίρομαι ιδιαίτερα, που μετά από τόσες μεγαλοστομίες, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αποφάσισε να υιοθετήσει, στο εξωτερικό βέβαια, αλλά όχι στο εσωτερικό, σχέδιο παραμονής και όχι σχέδιο εθελουσίας εξόδου από την Ευρωζώνη, κάτι που δεν απέκλειε μέχρι πρότινος. Άλλες όμως συνιστώσες του κόμματός του, περί άλλων τυρβάζουν. Και εδώ είναι το πρόβλημα. Φαίνεται να τον αμφισβητούν σε αυτό που είπε. Άραγε αυτός είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο έκανε την πρόταση μομφής;».


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top