νεα κρητη totalfitness news

Με αφορμή το κύριο άρθρο της εφημερίδας Ο ΛΟΓΟΣ των Κυκλάδων για τα κληροδοτήματα , διαπιστώνω ότι, αν εξαιρέσει κανείς τον Περιφερειακό Σύμβουλο Κο Ευάγγελο Σιγάλα υπάρχει μια ατολμία, μια μοιρολατρική αποδοχή ,μια υποταγή ,στις εντολές της Τρόικα που εφαρμόζονται σε τοπικό επίπεδο με αποφάσεις της Κυβέρνησης.

Παράκεντρα εξουσίας που καραδοκούν, βρίσκουν πάντα ευήκοα ώτα και πρόθυμους μεσάζοντες για να υπηρετήσουν τους σκοπούς τους , που τελικά είναι η μετατροπή της χώρας σε ΑΠΟΙΚΙΑ και των Ελλήνων σε υπηρετικό προσωπικό της Ευρώπης.

Και ναι μεν η Κεντρική Εξουσία υπηρετεί αυτά τα μεγάλα και αδιαφανή συμφέροντα. Τοπικά όμως, κάποιοι που βρίσκουν το θάρρος να τους εκπροσωπούν και να προσπαθούν να χαράξουν μονοπάτια για να βάλουμε συνεταίρους στην κληρονομία των προγόνων μας; Γιατί λείπει το θάρρος από τους Αυτοδιοικητικούς και τους άλλους φορείς να αντισταθούν στη καταιγίδα των αντισυνταγματικών αποφάσεων των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών;

Τα ιδρύματα και τα Κληροδοτήματα είναι ΠΑΤΡΙΚΗ-ΕΘΝΙΚΉ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ. Αντί λοιπόν να ψάχνουν να βρουν ιδιώτες για να τα σώσουν ,αφού πράγματι λόγω της οικονομικής κρίσης κινδυνεύουν και δεν θα μπορούν σε λίγο να ανταποκριθούν στους σκοπούς τους , έχουν υποχρέωση, να δώσουν σκληρή μάχη κάθε μορφής και να απαιτήσουν από την Κυβέρνηση, ως φορείς που υπηρετούν το κοινό συμφέρον να τα εξαιρέσει από τα σκληρά , αντισυνταγματικά μέτρα που έχει πάρει για την ιδιωτική περιουσία.

Με κατάλληλες ενέργειες και Νομοθετικές ρυθμίσεις να περάσουν στη κυριότητα των Ο.Τ.Α., οι οποίοι αφού συντάξουν μελέτες για την αξιοποίηση της περιουσίας τους και αφού αξιολογηθούν από άποψη ΚΟΣΤΟΥΣ-ΟΦΕΛΟΥΣ, να μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα η από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ώστε να υλοποιηθούν, συμβάλλοντας έτσι στην χιλιοειπωμένη ανάπτυξη που από πολλούς και συνεχώς την ακούμε αλλά πουθενά δεν την βλέπουμε.

Σε αυτή την περίπτωση και εφ’ όσον η κυριότητα θα εξακολουθήσει να παραμένει στους Ο.Τ.Α. μπορεί η ανάθεση της συντήρησης και της εκμετάλλευσης με μακροχρόνια μίσθωση να γίνει ΑΠ΄ ΕΥΘΕΙΑΣ από τους Ο.Τ.Α. ή τα Δ.Σ., χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων που θα εισπράξουν μεγάλες αμοιβές για να μας πουλήσουν ιδέες πιθανόν στα μέτρα αυτών που θέλουν να τα αποκτήσουν για …….ένα κομμάτι ψωμί. Βεβαίως η διαδικασία που προτείνω προϋποθέτει ότι, όπως πολύ σωστά αναφέρει ο Γραμματέας της ιεράς Μητροπόλεως κος Αλέξανδρος Μαρκουίζος, τα Δ.Σ. των ιδρυμάτων να απαλλαγούν από τις νομοθετικές αγκυλώσεις που σκόπιμα έχει επιβάλλει η κεντρική εξουσία.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΪΛΑΣ
Πρώην Νομάρχης Κυκλάδων

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top