νεα κρητη totalfitness news



Στο Βερολίνο ο Αντώνης Σαμαράς. Οι προσδοκίες για τη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ. Τι στάση αναμένεται να κρατήσει η Γερμανίδα καγκελάριος

Συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ έχει στο Βερολίνο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Παρά το ότι οι Γερμανοί, έχουν φροντίσει να χαμηλώσουν τις προσδοκίες, χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση "ενημερωτική", ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει τη στήριξη της Γερμανίας, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, βρίσκονται σε πολύ κρίσιμο σημείο.
Την Πέμπτη η καγκελάριος της Γερμανίας, έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα, δηλώνοντας ότι τα επιτεύγματά της ως προς το πλεόνασμα, "δεν τα περίμενε κανείς".
"Ποιος θα φανταζόταν ότι η Ελλάδα αυτήν τη χρονιά θα επιτύγχανε πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή να εισπράξει περισσότερα από όσα δαπάνησε, εάν αφαιρέσει κανείς τις καταβολές των τόκων", δήλωσε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και πρόσθεσε ότι "πολλοί από την τρόικα δεν είχαν πιστέψει στην Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα παρόλα αυτά τα κατάφερε και για αυτό τρέφω μεγάλο σεβασμό".
Πάντως, παρά τις προσδοκίες του Α. Σαμαρά, η Άνγκελα Μέρκελ, αναμένεται να πάρει αποστάσεις από την κόντρα, που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της τρόικας.
Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, η κα Μέρκελ "Θα εξάρει τις προσπάθειες των Ελλήνων, θα τονίσει ότι η γερμανική κυβέρνηση γνωρίζει τις μεγάλες θυσίες και θα ενθαρρύνει την κυβέρνηση των Αθηνών να επιδείξει αντοχή και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Ο Σαμαράς δεν θα πρέπει να ελπίζει σε παραχωρήσεις"
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να τονίζει ότι η Άγκελα Μέρκελ χαίρεται για την επίσκεψη του Σαμαρά, ωστόσο "στο Βερολίνο επικρατεί εκνευρισμός για τις διαρκείς καθυστερήσεις στις συνομιλίες με την Τρόικα. Και την ευθύνη για αυτό χρεώνει το Βερολίνο στην ελληνική κυβέρνηση και όχι στους ελεγκτές (της Τρόικας)", καταλήγει το δημοσίευμα.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Α. Μέρκελ αναμένεται αφενός να προσφέρει και πάλι πολιτική στήριξη στον κ. Σαμαρά και να εκφραστεί θετικά για τις προσπάθειες που καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση, αφετέρου όμως θα ζητήσει επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων.
Πηγή news247 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top