νεα κρητη totalfitness news

Αμέτοχη η ΕΕ: Μέσω ΟΗΕ η επίλυση ονόματος των Σκοπίων
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ύπατος Εκπρόσωπος της, για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Catherine Ashton, δεν επιθυμούν να μεσολαβήσουν στην επίλυση της διαφωνίας του ονόματος μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων, όπως έπραξαν στη διευκόλυνση του διαλόγου μεταξύ Πρίστινας και Βελιγραδίου».
Σύμφωνα με δημοσίευμα του σκοπιανού πρακτορείου σε ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες, παρά το ενδιαφέρον το οποίο δείχνουν η Γερμανία και άλλα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ταχεία επίλυση της μακροχρόνιας διαφοράς, εξαιτίας της οποίας η χώρα έχει αποκλειστεί στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, εντούτοις οι Βρυξέλλες δεν σκοπεύουν να παρέμβουν στη διαδικασία επίλυσης μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας.
«Η θέση μας είναι σαφής. Υποστηρίζουμε τη διαδικασία επίλυσης της διαφοράς υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και την εξεύρεση μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης με τον μεσολαβητή του πρέσβη Μάθιου Νίμιτς», είπε προς το πρακτορείο Ρόιτερ η Μάγια Κοτσιγιάντσιτς, εκπρόσωπος της Άστον.
Όπως είναι γνωστό- συνεχίζει το σκοπιανό δημοσίευμα- στις Βρυξέλλες, πραγματοποιήθηκε χθες ο 18ος γύρος των συνομιλιών Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου, μεταξύ των πρωθυπουργών Ίβιτσα Ντάτσιτς και Χασίμ Θάτσι αντίστοιχα, που την 1η Απριλίου με τη μεσολάβηση της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, κατέληξε σε συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.
Ωστόσο, η ΕΕ, δεν έχει την πρόθεση ή την επιθυμία να παρέμβει άμεσα στην επίλυση της διαφωνίας του ονόματος των Σκοπίων, μια διαφωνία που κρατά το νοτιοσλαβικό κράτος έξω από την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αφού η Ελλάδα, ως κράτος μέλος, δεν επιτρέπει στη χώρα μας να λάβει ημερομηνία έναρξης για τις διαπραγματεύσεις με την Ένωση.
AΠΟΔΟΣΗ Βαλκανικό περισκόπιο


Read more: http://www.newsbomb.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top