νεα κρητη totalfitness news

koyiz-ti-apeikonizei-to-logotypo-ths-ellhnikhs-proedrias-sthn-e-eΤο λογότυπο της Ελληνικής Προεδρίας παρουσίασε το μεσημέρι της Δευτέρας ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πρόκειται για μια λευκή βάρκα σε μπλε φόντο για να είναι απλό, να έχει «ξεκάθαρη ελληνική σφραγίδα» αλλά και να «υπενθυμίζει σε όλους την αφήγηση της Ευρώπης που μας ένωσε μετά από ανείπωτες καταστροφές και παγκόσμιους πολέμους». 
«Το λογότυπο αναδεικνύει σε πρώτο πλάνο το E και το U του European Union, της Ένωσής μας, αλλά τα αποτυπώνει με έναν τρόπο ευρηματικό, ελληνικό, που παραπέμπει σε σχήματα ελληνικά, ντυμένα με ελληνικά χρώματα οικεία σε όλους με φόντο την θάλασσα» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.
Παράλληλα στο λογότυπο είναι εμφανές και το ημικύκλιο που «αντιπροσωπεύει το Κοινοβούλιο αλλά και το αρχαίο θέατρο, το ωδείο. Το ημικύκλιο ως σύμβολο της μήτρας όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία, η ελεύθερη σκέψη, η διαπάλη των απόψεων, αλλά και ο αρχαίος και σύγχρονος πολιτισμός» όπως εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών για να προσθέσει ότι πέμπτος στόχος ήταν να δοθεί «μία νότα αισιοδοξίας που λέει ότι παρά τις φορτούνες, μπορούμε. Μπορούμε να πάμε καλύτερα».
Μότο της προεδρίας όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος μετά την παρουσίαση βίντεο για τη δημιουργία του λογότυπου είναι «η Ευρώπη είναι η Κοινή μας Αναζήτηση, Our Common Quest, Notre Quête Commune».
«Είναι η ώρα της στροφής, της αλλαγής. Είναι η ώρα της εξόδου από το Μνημόνιο και την κρίση», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσιάζοντας το λογότυπο.
«Το πρώτο εξάμηνο του 2014 είναι μια περίοδος με μεγάλη σημασία για την Ελλάδα, στόχος μας είναι να γίνουν εμφανή πλέον τα θετικά στοιχεία εξόδου από την κρίση, μετά από ένα κρίσιμο και μακρύ διάστημα προσπαθειών», σημείωσε.


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top