νεα κρητη totalfitness news

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ απαντά σε Σαμαρά για το φόρο ακινήτων: «Δεν είμαστε υπηρέτες σας»

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι υπηρέτης ούτε της κυβέρνησης, ούτε του κράτους, αντέδρασε ο
πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης για την εισήγηση να περάσει ο ενιαίος φόρος ακινήτων στους Δήμους - σκέψη στην οποία αναφέρθηκε και ο ίδιος Πρωθυπουργός στη χθεσινή του συνέντευξη. 

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ενδεικτικά ότι θα μπορούσε αντί να επιχορηγούνται οι δήμοι με ένα ποσοστό από διάφορους διάσπαρτους φόρους, να επιχορηγούνται με ποσό που θα προκύπτει αποκλειστικά από τον φόρο ακινήτων. Όπως επεσήμαναν ωστόσο, το ενδεχόμενο να περάσει η είσπραξη του φόρου ακινήτων στους δήμους, είναι κάτι που χρειάζεται αρκετό χρόνο.

Αρνητικός πάντως εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, υπογραμμίζοντας πως«δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που το κράτος και η πολιτεία βρίσκονται σε αδιέξοδο να φορτώνουν χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό νέα βάρη στην Αυτοδιοίκηση».

Επιτέλους, συνέχισε στον ίδιο τόνο ο κ. Ασκούνης, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι υπηρέτης ούτε της κυβέρνησης, ούτε του κράτους, καθώς έχει τη δική της αυτοτέλεια που απορρέει από το Σύνταγμα και τους Νόμους.

Ο κ. Ασκούνης επανέλαβε το αίτημα της ΚΕΔΕ για συνολική και ολοκληρωμένη πρόταση σχετικά με το ρόλο του θεσμού και της Αποκέντρωσης. λέγοντας όχι σε προτάσεις αποσπασματικού χαρακτήρα προτάσεις,  ενώ για μία ακόμη φορά τόνισε την ανάγκη να υπάρξει συνάντηση της Ενωσης με τον Πρωθυπουργό.


Πηγή: 
iefimerida.gr 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top