νεα κρητη totalfitness news

Προτάσεις για καταργήσεις και ιδρύσεις σχολείων ζητά το υπουργείο Παιδείας
Τις προτάσεις για τις ιδρύσεις και τις καταργήσεις σχολείων αρμοδιότητας τους.το σχολικό έτος
2014 2015 ζητά από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με εγκύκλιο του το Υπουργείο Παιδείας .

Συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κάνει γνωστό με εγκύκλιο που υπογράφει ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου ότι προχωρά στις προβλεπόμενες από την εκπαιδευτική νομοθεσία μεταβολές (ιδρύσεις, καταργήσεις, συγχωνεύσεις, προαγωγές, υποβιβασμοί και μετατροπές) σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2014-15 με στόχο την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών της χώρας. 

Για τον παραπάνω λόγω παρακαλούνται οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέχρι 20-11-2013 να στείλουν τις προτάσεις τους Οι προτάσεις των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν τα κάτωθι: 

ΙΔΡΥΣΕΙΣ 

1.Η ακριβής ονομασία και η έδρα του σχολείου (Η καταχώρηση μπορεί να γίνει στο πεδίο της έδρας στη φόρμα υποβολής των προτάσεων στο survey). 
2. Η οργανικότητα της νέας μονάδας (για την Πρωτοβάθμια) 
3. Η εξασφάλιση της στέγης 
4. Προβλεπόμενο μαθητικό δυναμικό 
5. Εάν η προτεινόμενη σχολική μονάδα είναι ενταγμένη ή πρόκειται να ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης και να αποσταλούν και σχετικά έγγραφα. 

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ / ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ

1. Οργανικότητα συγχωνευόμενων / καταργούμενων σχολείων (για την Πρωτοβάθμια) 
2. Υφιστάμενο μαθητικό δυναμικό και προβλεπόμενο μαθητικό δυναμικό νέου σχολείου. 
3. Ακριβή ονομασία, οργανικότητα (για την Πρωτοβάθμια) και έδρα νέου σχολείου (για συγχωνεύσεις) 
4. Αριθμό μεταφερόμενων μαθητών και χιλιομετρική απόσταση μεταφοράς. 
5. Η εξασφάλιση της στέγης (για συγχωνεύσεις). 

ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ / ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΙ (για Πρωτοβάθμια) 

1. Υφιστάμενη και προτεινόμενη οργανικότητα 
2. Υφιστάμενο και προβλεπόμενο μαθητικό δυναμικό 
3. Η εξασφάλιση της στέγασης (για προαγωγές) 

Η διαδικασία υποβολής των προτάσεων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά. Επίσης οι προτάσεις θα πρέπει νε περιλαμβάνουν και γνωμοδότηση των Δημοτικών Συμβούλιων για κάθε είδους σχολική μεταβολή (ίδρυση, προαγωγή, συγχώνευση, υποβιβασμό, κατάργηση και μετατροπές) . 

Για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των μαθητών, η ορθότερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, η χιλιομετρική απόσταση που θα διανύουν οι μεταφερόμενοι μαθητές και οι κτιριακές υποδομές με στόχο τη δημιουργία άρτιων, εξοπλισμένων και επαρκώς επανδρωμένων σχολικών μονάδων. 

Όλες οι προτάσεις θα πρέπει να είναι αναλυτικές, συγκεκριμένες και πλήρως αιτιολογημένες, προκειμένου να διασφαλιστεί η έγκαιρη ολοκλήρωσή τους. 

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις περιπτώσεις ιδρύσεων και συγχωνεύσεων, στις οποίες θα πρέπει να ορίζεται με σαφήνεια η ακριβής ονομασία και η έδρα λειτουργίας του νέου σχολείου. Επίσης, για τις περιπτώσεις ιδρύσεων, προαγωγών και συγχωνεύσεων κρίνεται απολύτως απαραίτητη η εξασφάλιση κατάλληλης στέγης. 

Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που τα προτεινόμενα προς ίδρυση σχολεία είναι ενταγμένα ή πρόκειται να ενταχθούν σε προγράμματα χρηματοδότησης, θα πρέπει να αναφέρεται στις προτάσεις-εισηγήσεις. 

www.dikaiologitika.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top