νεα κρητη totalfitness news

Οι επιδοτήσεις θα συμψηφίζονται με χρέη στον ΟΓΑ
«Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι υπάρχει κράτος και οι νόμοι λειτουργούν. Εμείς θα βάλουμε τέλος στο πάρτυ της εισφοροδιαφυγής».Οι επιδοτήσεις θα συμψηφίζονται με χρέη στον ΟΓΑ ,δηλώνει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στην εφημερίδα Realnews.

Σε ερώτηση αν μπορεί να παρακρατούνται και οι αγροτικές επιδοτήσεις, ο κ. Βρούτσης απαντά: «Ο ΟΓΑ είναι ένα μεγάλο ασφαλιστικό ταμείο που δαπανά μεν περισσότερα από 4 δισ. ετησίως σε συντάξεις, αλλά εισπράττει λιγότερα από 300 εκατ. ευρώ από εισφορές. 

Περισσότερο από το 40% των αγροτών δεν πληρώνει εισφορές... Από κει και πέρα όμως η πρόταση για συμψηφισμό των διαφόρων κρατικών επιδοτήσεων με τις ασφαλιστικές οφειλές και υποχρεώσεις δεν αφορά αποκλειστικά τους αγρότες. Δεν στοχοποιούμε τους αγρότες, αλλά τους ασυνεπείς, σε όποια επαγγελματική ομάδα και αν ανήκουν». 

Επίσης ο υπουργός Εργασίας προειδοποιεί ότι οι κατασχέσεις για όσους δεν πληρώνουν θα αφορούν και «ακίνητα και κατασχέσεις εις χείρα τρίτων, που σημαίνει ότι αν τους χρωστά το κράτος, θα γίνεται κατάσχεση για την αποπληρωμή των οφειλών» και προσθέτει ότι «στους οφειλέτες που δεν εξοφλούν ή δεν ρυθμίζουν την οφειλή τους οι φορείς υποχρεούνται να επιδιώξουν την αναγκαστική είσπραξή της με τη λήψη των μέτρων που προβλέπονται από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ)».

www.dikaiologitika.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top