νεα κρητη totalfitness news



Μία ιστορική συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Πάπα Φραγκίσκο και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ιταλίας, Τζόρτζο Ναπολιτάνο, καθώς για πρώτη φορά ποντίφικας επισκέπτεται το προεδρικό μέγαρο.
 Οι δύο άνδρες συνομίλησαν για την οικονομική κρίση στην Ιταλία, την ανεργία αλλά και για τις ναυτικές τραγωδίες που εδώ και χρόνια σημειώνονται στο νησάκι της Λαμπεντούζα.
 
Ο Ναπολιτάνο δήλωσε στον Πάπα Φραγκίσκο ότι το κλίμα στην Ιταλία είναι «δηλητηριασμένο», που οδηγεί στην «αποσταθεροποίηση», τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο να «κινητοποιηθούν οι συνειδήσεις και να γίνουν ενέργειες» ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που επηρεάζουν τη διεθνή κοινότητα.
 
Την ίδια ώρα, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας δήλωσε πως η καλύτερη αντιμετώπιση για την κρίση είναι η προσπάθεια και η δουλειά.
 
«Είναι απαραίτητο να ενισχυθούν οι προσπάθειες ώστε να αμβλυνθούν οι συνέπειες και να τονωθεί η ανάκαμψη», ενώ συμπλήρωσε ότι η δημιουργικότητα, η αξιοπρέπεια, η διεθνής συμμετοχή και η συνεισφορά για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη συμβάλουν στην αρμονική πορεία και ανάπτυξη. Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι στον πυρήνα της ελπίδας βρίσκεται η οικογένεια.
 
Όσο για την τραγωδία στη Λαμπεντούζα με τους χιλιάδες μετανάστες να χάνουν τη ζωή τους σε μία προσπάθεια να βελτιώσουν τη ζωή τους, ο Πάπας είπε ότι είδε από κοντά τη δυσχέρεια των ανθρώπων αυτών που μεταναστεύουν υπό άθλιες συνθήκες, αλλά και την αλληλεγγύη των ντόπιων που τους βοηθούν.
 
Για μία ακόμα φορά, πάντως, ο ποντίφικας εντυπωσίασε με την απλότητα και την ταπεινότητά του, καθώς έφτασε στο Κυρηνάλιο μέγαρο χωρίς μεγάλη συνοδεία και φρουρά και διέσχισε τους δρόμους της Ρώμης χωρίς να γίνει αντιληπτός.
 
Μάλιστα, χαιρέτησε εγκάρδια τους υπαλλήλους του προεδρικού μεγάρου, τονίζοντας την αξία του έργου τους, που «συχνά παραμένει κρυφό, αλλά είναι σημαντικό».
 
Αποχαιρετώντας τους, δε, τους είπε ότι προσεύχεται για εκείνους, αλλά τους ζήτησε να προσευχηθούν και για τον ίδιο.
 
«Μην αποθαρρύνεστε μπροστά στις δυσκολίες. Να είστε έτοιμοι για να στηρίζετε ο ένας τον άλλο. Θα προσεύχομαι για εσάς, αλλά σας ζητώ να προσεύχεστε και για εμένα. Το έχω ανάγκη», ολοκλήρωσε ο Πάπας Φραγκίσκος.
 
Όλα αυτά λίγες ώρες από τις αποκαλύψεις του Εισαγγελέας του Ρέτζο Καλάμπρια, ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Fatto Quotidiano ότι ο Πάπας βρίσκεται στο στόχαστρο της μαφίας, καθώς επιχειρεί να «καθαρίσει» το οργανωμένο έγκλημα.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top