νεα κρητη totalfitness news

Βενιζέλος - Στουρνάρας θετικοί σε αλλαγές για το φόρο ακινήτων - Θα «ακούσουν» και τις προτάσεις των βουλευτώνΜέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, με τους κ.κ. Βενιζέλο και Στουρνάρα να διαβεβαιώνουν πως θα
ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εντός όμως του δημοσιονομικού πλαισίου.

«Θα ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη οι παρατηρήσεις των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων και θα γίνουν οι μεγαλύτερες δυνατές βελτιώσεις, στο πλαίσιο του δημοσιονομικού στόχου. Θα έχουμε στη διάθεσή μας αυτές τις μέρες και μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας για να ολοκληρώσουμε την επεξεργασία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά το τέλος της μαραθώνιας σύσκεψης με τον Πρωθυπουργό.

Με τη σειρά του και ο υπουργός Οικονομικών ερωτηθείς για το κύμα αντιδράσεων στις τάξεις των κυβερνητικών βουλευτών, είπε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις, εντός του δημοσιονομικού πλαισίου, λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των κοινοβουλευτικών ομάδων.

«Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και ελπίζουμε η επεξεργασία να έχει τελειώσει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας», συμπλήρωσε στη δήλωσή του ο κ. Στουρνάρας.
Εξάλλου στη σύντομη συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε ψευδές και ανακριβές το τηλεγράφημα του Reuters ότι δεν θα ερχόταν η τρόικα στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, ενώ σε ερώτηση για το ίδιο θέμα, ο κ. Στουρνάρας αρκέστηκε να πει ότι οι επικεφαλής της Τρόικα τού έχουν ζητήσει συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη.

Όσον αφορά τέλος, το θέμα των ναυπηγείων, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε ότι θα συζητηθεί την Τρίτη ή την Τετάρτη, καθώς στην αποψινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό έπρεπε να λυθούν θέματα σχεδιασμού ΕΣΠΑ και του ενιαίου φόρου ακινήτων.

Εξερχόμενος του Μαξίμου, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε ότι η διαμόρφωση του νέου ΕΣΠΑ είναι πλέον στην τελική ευθεία. «Δεν θέλουμε να είναι απλά και μόνο ένα καινούργιο πρόγραμμα. Θέλουμε να είναι διαφορετικό τόσο ως προς τη φιλοσοφία του, με προστιθέμενη αξία για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική συνοχή, όσο και ως προς την αρχιτεκτονική του. Πιο απλό και όχι γραφειοκρατικό», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top