νεα κρητη totalfitness news

Γιατί η Τρόικα ακύρωσε την άφιξή της στην Ελλάδα - Τι ζητάει για να επιστρέψει -
Η Τρόικα ανέβαλε μέχρι... νεωτέρας την, προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα, επίσκεψή της στην Αθήνα, δημιουργώντας προβληματισμό, αλλά και εκνευρισμό στην κυβέρνηση.

Οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών βρίσκονται πλέον σε οριακό σημείο και απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί για να μην υπάρξει αδιέξοδο και οριστική ρήξη

Οπως αναφέρει το «Εθνος», οι αξιωματούχοι της Τρόικα σε συμφωνία με το Eurogroup αποφάσισαν πως δεν είναι αναγκαία ακόμη μια επίσκεψη στην Αθήνα εφόσον δεν υπάρχουν οι εγγυήσεις πως θα καταλήξει σε συμφωνία.
Μετά και από αυτές τις εξελίξεις, τις οποίες επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας, τίθεται εν αμφιβόλω και η εκταμίευση της επόμενης δόσης, η οποία πάντως δεν πρόκειται να δοθεί τμηματικά.

Χάσμα για πλειστηριασμούς και απολύσεις

Οι εκπρόσωποι ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ εμφανίζονται ανυποχώρητοι αναφορικά με τα ζητήματα της άρσης πλειστηριασμών και απολύσεων στο Δημόσιο και ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στους υπουργούς με τους οποίους διαπραγματεύονται.

Την ίδια ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών, όπως αναφέρει το «Εθνος», φθάνουν μηνύματα πως οι νομοθετικές ρυθμίσεις για άρση πλειστηριασμών και απελευθέρωση των απολύσεων δεν θα περάσουν από τη Βουλή.

Ουάσινκτον και Βρυξέλλες, πάντως, πιέζουν αφόρητα τον Γιάννη Στουρνάρα για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέσα στον Δεκέμβρη, ενώ και η Τρόικα έχει κάνει ένα βήμα πίσω για τους πλειστηριασμούς, ορίζοντας, πάντως, και άλλες προϋποθέσεις.

Ειδικότερα οι εκπρόσωποι των δανειστών συμφώνησαν μεν στη διατήρηση της προστασίας πρώτης κατοικίας για ένα χρονικό διάστημα, αλλά οι προϋποθέσεις, όπως η πρόταση για δίχτυ προστασίας 6 μηνών, απελευθερώνουν ουσιαστικά τους πλειστηριασμούς.

Το μεγαλύτερο «αγκάθι» σε αυτή την περίπτωση είναι το χαμηλό ύψος αντικειμενικής αξίας και το εισοδηματικό όριο που είναι πολύ χαμηλό, στα όρια της φτώχειας.

Μερική σύγκλιση στο δημοσιονομικό αλλά και ενστάσεις

Αναφορικά με το δημοσιονομικό κενό οι δύο πλευρές έχουν συγκλίνει στο ύψος των μέτρων, αλλά υπάρχει απόσταση στο μείγμα των παρεμβάσεων που απαιτούνται για να αποδώσουν το ποσό αυτό.

Ο υπουργός Οικονομικών εκτιμά πως η «χρυσή τομή» θα βρεθεί στο 1 δισ. ευρώ, αλλά η Τρόικα δεν έχει αποδεχθεί μέχρι στιγμής την κοστολόγηση των ελληνικών προτάσεων.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η φορολογία στα ακίνητα με την κυβέρνηση να παρουσιάζει το τελικό σχέδιο για τον ενιαίο φόρο, αλλά η Τρόικα εντοπίζει υστέρηση ύψους 400 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αρχικό και απαιτεί ισοδύναμα μέτρα.

Αδιέξοδο και για τις αμυντικές βιομηχανίες

Ενα ακόμη ανοικτό μέτωπο στο οποίο υπάρχει χαώδης απόσταση είναι η αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών με την Τρόικα να εξακολουθεί να απορρίπτει τις προτάσεις της κυβέρνησης.
Οι εκπρόσωποι ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ απαιτούν να μείνει σε λειτουργία ένα από τα πέντε εργοστάσια, ενώ στην κυβέρνηση παρά το ότι έχουν αποδεχθεί πως έρχεται μεγάλος αριθμός απολύσεων, προσπαθούν να τον περιορίσουν.

Στη νέα ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου εξετάστηκαν όλα τα ανοιχτά μέτωπα ούτως ώστε να κλείσει η συμφωνία μέχρι το τέλος του 2013.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης τόνισε χαρακτηριστικά, πως για να μην έχει υπάρξει κατάληξη μέχρι τώρα, υπάρχουν διαφορές.

«Πιέζουμε να υπάρξει κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερη, χωρίς αυτή η κάλυψη να αφορά μπαταχτσήδες και ανθρώπους που εκμεταλλεύονται τις ρυθμίσεις για να μην πληρώνουν», τόνισε.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι κ. Γ.Στουρνάρας και Κ.Χατζηδάκης, Ν. Μηταράκης και Θ.Σκορδάς


Πηγή:  iefimerida.gr 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top