νεα κρητη totalfitness news

Αλλαγή στα τέλη ταξινόμησης των αυτοκινήτων
Αλλαγή στα τέλη ταξινόμησης των αυτοκινήτων προβλέπει τροπολογία, η οποία κατατέθηκε στο
νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τα ΕΑΣ και κάνει τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα φθηνότερα. 

Συγκεκριμένα με την τροπολογία, αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού της φορολογητέας αξίας για τα τέλη ταξινόμησης των επιβατικών αυτοκινήτων. 

Ετσι στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα η φορολογητέα αξία τους υπολογίζεται επί της τιμής χονδρικής πώλησης του όμοιου καινούργιου, αφού αυτή μειωθεί κατά το ποσοστό απομείωσης που ορίζεται ανάλογα με την ηλικία του και την κατηγορία αμαξώματος. 

Η φορολογητέα αξία μειώνεται περαιτέρω λαμβανομένου υπόψη και των διανυθέντων χιλιομέτρων (σήμερα για την μείωση αυτή λαμβάνεται υπόψη η παλαιότητα του οχήματος και τα διανυθέντα χιλιόμετρα). 

Ο επιβαλλόμενος ειδικός φόρος σε είδη πολυτελείας αλλάζει στα εξής σημεία: α) εξαιρούνται από τον ειδικό φόρο τα κοινοτικά αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί σε άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε. πριν την έναρξη ισχύος του συγκεκριμένου άρθρου, ήτοι 4 Μαρτίου 2010 και τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, ενώ β) υπάγονται σε φόρο πολυτελείας και τα διαμάντια δασμολογικής κλάσης ΕΧ 71.04. 

Καταργείται από 1-1-2014 α) η εισφορά τραπέζης που επιβάλλεται στα εισαγόμενα από τρίτες χώρες προϊόντα σε ποσοστό 1,5%, β) ο φόρος 0,5% που επιβάλλεται στα εισαγόμενα από τρίτες χώρες προϊόντα. Επιτρέπεται η είσοδος σε φορολογική αποθήκη, με αναστολή των οφειλομένων φορολογικών επιβαρύνσεων, των επιβατικών οχημάτων που διατίθενται από χορηγό εταιρεία στο Υπουργείο Εξωτερικών στο πλαίσιο της ανάληψης της Προεδρίας της Ε.Ε. 

Τα οχήματα εξέρχονται από την φορολογική αποθήκη προσωρινά για το χρονικό διάστημα 15-12-2013 έως 15-7-2014 για τις ανάγκες της προεδρίας, ενώ ρυθμίζονται θέματα για τις άδειες κυκλοφορίας τους κ.α. Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή Σε ό,τι αφορά τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα προβλέπονται συντελεστές απομείωσης των τελών ταξινόμησης με βάση τους οποίους η χώρα μας εναρμονίζεται με σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. 

Οι συντελεστές θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση. Από τις διατάξεις της το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εκτιμά ότι θα υπάρχει απώλεια εσόδων ύψους 17 εκατ. ευρώ το χρόνο

www.dikaiologitika.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top