νεα κρητη totalfitness news


kapote-gemizan-karotsia-sto-soyper-market-shmera-trwne-allhleggyh
Ρεπορτάζ : Σταυριανή Καραμανίδη

Κατοχική πείνα σαρώνει την χώρα από άκρη σε άκρη, με τους απελπισμένους ανθρώπους που αναζητούν σανίδα σωτηρίας στα Κοινωνικά Παντοπωλεία να καταγράφουν κατακόρυφη αύξηση.


Απολυμένοι, χαμηλόμισθοι, μονογονεϊκές οικογένειες, που κάποτε έβγαιναν από τα σούπερ μάρκετ με ξεχειλισμένα καρότσια, σήμερα στηρίζονται αποκλειστικά στις κοινωνικές δομές αλληλεγγύης, για να καταφέρουν να βάλουν ένα πιάτο φαγητό στο μεσημεριανό τραπέζι.
Πριν από λίγες ημέρες εξέπνευσε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο Παντοπωλείο του Δήμου Αθηναίων και τα στοιχεία αποτυπώνουν το οξύτατο πρόβλημα επισιτισμού.
«Μαζεύτηκαν περίπου 1400 αιτήσεις γι’ αυτό το εξάμηνο και δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν όλοι», εξηγεί στο newpost ο Νίκος Κόκκινος, πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ (Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων), αναφερόμενος στην αδιανόητη αύξηση των αιτούντων και δη των Ελλήνων.
«Το προηγούμενο εξάμηνο είχαμε 1013 αιτήσεις και το πιο προηγούμενο 773. Σε ένα χρόνο η αύξηση είναι 100% και φοβάμαι ότι του χρόνου το πρόβλημα θα ενταθεί περισσότερο», λέει ο ίδιος και περιγράφει:
«Μιλάμε για γονείς με μικρά παιδιά, για γέροντες, αλλά και νεότερους, Έλληνες σε ποσοστό 76%, που θα έμεναν κυριολεκτικά νηστικοί. Από το κοινωνικό παντοπωλείο, που λειτουργεί σαν σούπερ μάρκετ, χωρίς την πληρωμή, εξασφαλίζουν τουλάχιστον τα βασικά. Τρόφιμα, απορρυπαντικά, ό,τι χρειάζεται ένα νοικοκυριό».
Εξίσου δραματική είναι η κατάσταση και στα προάστια της πρωτεύουσας. Στην προσφυγική Νέα Ιωνία, ο αριθμός των αιτήσεων βρίσκεται σε τρελή ανοδική τροχιά, την τελευταία 2ετία.
«Ιδρύσαμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο το 2011. Τότε είχαμε περίπου 200 άπορες οικογένειες, τις οποίες βοηθούσαμε κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα», λέει στο newpost η αντιδήμαρχος της πόλης, Όλγα Κατημερτζή, που άνει λόγο για τετραπλασιασμό των οικογενειών σε ανάγκη.
Σήμερα στη Νέα Ιωνία εξυπηρετούνται πάνω από 850 οικογένειες, δηλαδή 2.500 άτομα και όπως επισημαίνει η αντιδήμαρχος, «το πιο τρομακτικό, για την κατάσταση που βιώνει ο κόσμος, είναι ότι κάθε μήνα προστίθενται επιπλέον 50 οικογένειες».


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top