νεα κρητη totalfitness news



«Η Ευρωζώνη μπορεί να ήταν λάθος, αλλά μια έξοδος δεν θα ωφελήσει κανέναν», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο του Όστιν, στο Τέξας, όπου και βρίσκεται.
 
«Οι Συνθήκες και οι Χάρτες της είναι εσφαλμένες. Και πρέπει να αλλάξουν θεμελιωδώς. Κάποιοι λένε ότι ορισμένες χώρες, θα έπρεπε ίσως να μην είχαν ενταχθεί», τόνισε για να σημείωσε όμως στη συνέχεια πως η συζήτηση αυτή αφορά τους ιστορικούς καθώς «δεν έχει σημασία σήμερα».
 
«Σήμερα, η Ευρωζώνη υπάρχει. Έχουμε μια οικονομική ένωση και ένα κοινό νόμισμα. Και οι άμεσες εναλλακτικές είναι χειρότερες. Μια έξοδος δεν θα ωφελήσει κανέναν. Αντίθετα, θα πυροδοτήσει σοβαρά νέα προβλήματα - διαχείριση ενός ασταθούς νέου νομίσματος, φαινόμενα bank run, πληθωρισμός, φυγή κεφαλαίων και ανθρώπων. Για το λόγο αυτό και μόνο, η Ελλάδα δεν θα πρέπει και δεν θα το κάνει, δεν θα εξέλθει εθελοντικά από την Ευρωζώνη», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
«Μία έξοδος της Ελλάδας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας σε κρίση θα ήταν μια καταστροφή για την Ευρώπη. Αυτό είναι κάτι που, κατά βάθος, όλοι γνωρίζουν. Προς το παρόν αν μία χώρα φύγει, οι αγορές και οι κερδοσκόποι θα αρχίσουν να ρωτούν ποιος είναι ο επόμενος; Θα λένε ο ένας στον άλλο, όπως λέτε εδώ στο Τέξας, “game on”. Είναι μια διαδικασία που, έτσι και ξεκινήσει, δεν μπορεί να σταματήσει. Δεν έχει σημασία πόσο μικρή είναι η χώρα που αποχωρεί. Δεν έχει σημασία αν αποχωρεί εθελοντικά, ή την πετάνε εκτός».
 
Επιπλέον, ο Άλεξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην απόφαση της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διερεύνηση των ενεργειών της τρόικας, θέτοντας όμως το ερώτημα ότι εφόσον κάποιος αναλάβει την ευθύνη, τότε «γιατί θα πρέπει να συνεχιστεί η εφαρμογή του προγράμματος;»
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top