νεα κρητη totalfitness news

apoxwrhsh-ths-troikas-xwris-symfwnia-ektimoyn-sto-maksimoyΓράφει ο Τάσος Τσιφόρος
Αποχώρηση της τρόικας χωρίς συμφωνία, παρά το διπλό σημερινό ραντεβού των επικεφαλής της με τον Γιάννη Στουρνάρα, προεξοφλεί το Μέγαρο Μαξίμου, επιβεβαιώνοντας τα διαδοχικά
ρεπορτάζ του newpost.gr.
Οι κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς αναμένεται να «πετάξουν» μαζί με τον Γιάννη Στουρνάρα για τη σύνοδο του Eurogroup, ωστόσο ο χρόνος επιστροφής τους στην Αθήνα παραμένει άγνωστος και χθες στέλεχος πολύ κοντά στον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά εκτιμούσε ότι οι συζητήσεις δεν πρόκειται να επανεκκινήσουν πριν τις αρχές Δεκεμβρίου.
Μπροστά στην Αθήνα, που στο μεσοδιάστημα θα πρέπει να υπερβεί και το σκόπελο του Eurogroup της 22ας Νοεμβρίου όπου και θα εξεταστούν οι προϋπολογισμοί των χωρών της ευρωζώνης, βρίσκονται πλέον δύο σημαντικά ορόσημα: Η τακτική σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 9 Δεκεμβρίου και η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. στις 18 και 19 του ίδιου μήνα.
Σε αυτές τις δύο συναντήσεις δεν αποκλείεται να τεθεί επί τάπητος το σύνολο του ελληνικού ζητήματος. Στο πρωθυπουργικό στρατόπεδο, πάντως, υπάρχουν και εκτιμήσεις που θέλουν την εκκρεμότητα να παρατείνεται επί μακρόν, αυξάνοντας την αβεβαιότητα για την ελληνική οικονομία.
«Η περίοδος δεν μοιάζει με την περυσινή χρονιά... το 2012 αντέξαμε σχεδόν έξι μήνες, τώρα μπορούμε πολλούς περισσότερους» επιχειρηματολογούν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, σημειώνοντας ότι η ελληνική πλευρά θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο να διεκδικήσει ό,τι δικαιούται βάσει της δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει επιτύχει.
Ο κ. Σαμαράς αναχωρεί σήμερα το πρωί για το Παρίσι και τη Σύνοδο της Ε.Ε. για την απασχόληση των νέων και αναμένεται, για άλλη μία φορά, να δοκιμάσει τα ύδατα ως προς τις διαθέσεις των ευρωπαίων εταίρων έναντι της Ελλάδας.
Η εκκρεμότητα με τη συγκρότηση κυβέρνησης στη Γερμανία αποτελεί τροχοπέδη, καθώς, επί παραδείγματι, ουδείς απόντος του Βερολίνου μπορεί να αποφασίσει για το χρηματοδοτικό κενό του επόμενου έτους, ωστόσο ο Πρωθυπουργός θα διαγνώσει διαθέσεις στις σύντομες συναντήσεις που θα επιδιώξει με τον οικοδεσπότη Φρανσουά Ολάντ και την Άνγκελα Μέρκελ. Με τη γερμανίδα Καγκελάριο προγραμματίζεται να συναντηθεί και την προσεχή εβδομάδα, στο Βερολίνο.


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top