νεα κρητη totalfitness news

Καλά κρατεί η πολιτική «μόνο προβλήματα με τους γείτονες» των Ερντογάν-Νταβούτογλου - Ανησυχητικό άρθρο των Washington Times που δεν αποκλείουν νέα τουρκικής εισβολή στην Κύπρο.
Ενώ προχθές οι Τούρκοι πραγματοποίησαν υπερπτήσεις επάνω και από ελληνικά νησιά, όπως κάνουν συνήθως για να υποδηλώσουν ότι πρόκειται για αμφισβητούμενες περιοχές, εχθές διαμαρτυρήθηκαν ότι «ελληνικά μαχητικά ''παρενόχλησαν'' και ''κλείδωσαν'' τα αντίστοιχα τουρκικά, τα οποία πετούσαν στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου».

Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu αναφέρει ότι «το Υπουργείο Εξωτερικών (σημ.: της Τουρκίας) ενημερώθηκε για το θέμα και έγινε γνωστό ότι η παρενόχληση συνέβη σε περιοχή πάνω από νησιά τα οποία δεν έχει καθοριστεί κυριαρχία τους»!

Τα νησιά, των οποίων η κυριαρχία αμφισβητείται από τους Τούρκους, βρίσκονται κοντά στην Σάμο, η δε φυσική ενέργεια της ελληνικής αεροπορίας να προστατεύσει την ελληνική επικράτεια, θεωρήθηκε από τους Τούρκους παρενόχληση. Φαίνεται όμως πως περισσότερο τους ενόχλησε το γεγονός, ότι το κλείδωμα του στόχου διήρκεσε τέσσερα λεπτά!

Βέβαια, η ελληνική κυβέρνηση καλείται να ερμηνεύσει αν πρόκειται για συνήθεις τουρκικές ενέργειες αμφισβήτησης ή για ακόμη σοβαρότερη περίπτωση, της δημιουργίας δηλαδή θερμού επεισοδίου, προκειμένου η Τουρκία να επιδείξει κάποιο θετικό γι’ αυτήν περιστατικό, μέσα σε δεκάδες περιπτώσεις αποτυχιών.

Και τούτο διότι υπήρξε ένα ανησυχητικό δημοσίευμα από τους Washington Times, που δεν αποκλείουν ακόμη και νέα τουρκική εισβολή στην Κύπρο, βλέποντας ότι χάνουν μέχρι στιγμής την υπόθεση του φυσικού αερίου.

Οι Washington Times δεν έχουν την κυκλοφορία των New York Times, αλλά εκδιδόμενοι στην αμερικανική πρωτεύουσα διαβάζονται από τους διπλωμάτες και πολιτικούς της υφηλίου. Σε άρθρο τους εκτιμούν, ότι η Κύπρος έχει εισέλθει στη δίνη της πιο ασταθούς περιοχής του κόσμου, χάρη στην ανακάλυψη πρωτόγνωρων αποθεμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου, σε συνδυασμό με μια ακανόνιστη τουρκική εξωτερική πολιτική και έναν εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.

Αφού αναφέρονται στις χώρες με τις οποίες η Τουρκία έχει τεταμένες σχέσεις (με την Γεωργία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, το Ιράν, το Ιράκ, την Συρία, το Ισραήλ, την Παλαιστινιακή Αρχή, τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο και την Σερβία), συμπεραίνει ότι αυτό το γεγονός αυξάνει την πιθανότητα, να επανέλθει η Άγκυρα σε παλαιότερες τακτικές ''μαστιγώματος'' Κύπρου και Ελλάδας. Μάλιστα δε, υποθέτει πως ως πρώτη ενέργεια να είναι η ενθάρρυνση ανεξέλεγκτης ροής προσφύγων.

Είναι γεγονός, πως οι Τούρκοι εξοπλίζονται με τρόπο που ενισχύει την άποψη πως ετοιμάζονται για απόβαση. Όταν είχε ξεκινήσει η δημιουργία της τάφρου στον Έβρο, η τουρκική εφημερίδα Askerhaber είχε γράψει: «Πηγές από τις τουρκικές ΕΔ παρομοίασαν την προσπάθεια της Ελλάδας με το Σινικό Τείχος της Κίνας και τόνισαν πως δεν θα ωφελήσει καθόλου». Και αυτό διότι, λένε, επειδή τα γεφυροφόρα άρματα τύπου Μ-48 των τουρκικών ΕΔ είναι σχεδιασμένα για να περνούν τάφρους, καθώς και ότι με το σύστημα ''Σamur'' που παράγεται από τη εταιρία FNSS, έχει φτάσει στο ανώτατο επίπεδο την ικανότητα του στρατού να ξεπερνά τέτοιου είδους εμπόδια.

Παραβλέπουν σκοπίμως, ότι το πλάτος της τάφρου είναι 30 μ. ενώ τα «Samur» έχουν άνοιγμα 26 μ. Και μπορούν να ζεύξουν τον Έβρο -αν δεν υπάρχει ελληνικός στρατός!- αλλά όχι και την τάφρο.

Η φιλόδοξη πολιτική των «μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες» που ευαγγελίζονταν το δίδυμο Ερντογάν-Νταβούτογλου, οδήγησε σε «μόνο προβλήματα με τους γείτονες». Και ίσως αυτός να είναι ένας λόγος που πιθανόν να αυξήσει την ήδη υπάρχουσα επιθετικότητα των Τούρκων.


voria.gr - .e-nautilia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top