νεα κρητη totalfitness news

Τέλος οι συναλλαγές κάτω από το τραπέζι -Ερχεται η ηλεκτρονική έκδοση οικοδομικών αδειών
Μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας το σύστημα απλοποιεί τα πράγματα για την έκδοση της αδείας και ελέγχου.
Το νέο, ηλεκτρονικό σύστημα θα δέχεται σε ηλεκτρονική μορφή από τους ενδιαφερόμενους την αίτηση οικοδομικής άδειας, καθώς και όλα τα σχετικά δικαιολογητικά και μελέτες.

Οπως αναφέρει και ο ΣΚΑΪ, εντός του Δεκεμβρίου θα αρχίσει να λειτουργεί στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων το σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών, ενώ θα ακολουθήσει η Θεσσαλονίκη, και ως το τέλος του 2014 το σύστημα θα λειτουργεί σε όλες τις υπηρεσίες δόμησης της χώρας.

Η επιλογή του ελεγκτή δόμησης, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος, θα διασφαλίσει διαφάνεια στη διαδικασία, αποκλείοντας αθέμιτες συναλλαγές του παρελθόντος, ενώ παράλληλα θα εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα από τις υπηρεσίες.

Το σύστημα θα δέχεται σε ηλεκτρονική μορφή από τους ενδιαφερόμενους την αίτηση οικοδομικής άδειας, καθώς και όλα τα σχετικά δικαιολογητικά και μελέτες. Η άδεια θα εκδίδεται μετά την διαπίστωση πληρότητας των μελετών.

Το ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης οικοδομικών αδειών θα μπει σε δοκιμαστική λειτουργιά εντός των επόμενων εβδομάδων. Θα το διαχειρίζεται το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.


Πηγή:  iefimerida.gr 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top