νεα κρητη totalfitness news

Πόλεμος ανακοινώσων Κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τα φάρμακα -Κανονικά αύριο η συζήτηση της τροπολογίας
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλείται να αποφασίσει αύριο στο θέμα των φαρμάκων αν είναι με το λαό ή τα συμφέροντα, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον Αλέξη Τσίπρα και την πρότασή του για δεκαήμερη
αναβολή στη συζήτηση της επίμχαχης τροπολογίας για τα φάρμακα. «Πυρά» για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και από το ΠΑΣΟΚ.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει την απόσυρση της τροπολογίας και την ανάληψη πρωτοβουλίας από την κυβέρνηση για 10ήμερο διαλόγου και διαβούλευσης με τους φορείς για το ζήτημα της φαρμακευτικης δαπάνης.

«Αύριο η Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ψηφίζει τη μείωση της τιμής όλων των φαρμάκων. Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει μέχρι αύριο να αποφασίσει: Είναι με τον λαό ή με τα συμφέροντα;», ήταν η απάντηση του Σίμου Κεδίκογλου.

ΠΑΣΟΚ: Αποκαλύφθηκαν οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τις πολυεθνικές του φαρμάκου

«Πυρά» για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της τροπολογίας εξαπέλυσε και το ΠΑΣΟΚ. Σε ανακοίνωση που εξεδόθη μετά σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού της ΚΟ του Κινήματος σημειώνεται πως «απεδείχθη ιδιαίτερα σημαντική» η πρωτοβουλία της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ να καταθέσει ονομαστική ψηφοφορία για την εν λόγω διάταξη, καθώς «επί 5 ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ ψελλίζει αστείες δικαιολογίες και αδυνατεί να εξηγήσει τον λόγο που επιβάλλει την αρνητική στάση του» για τη σχετική διάταξη.

«Οι σχέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις πολυεθνικές τού φαρμάκου έγιναν σε αυτό το διάστημα απόλυτα ορατές», υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ και διαμηνύει πως θα καταλογιστουν «οι ευθύνες σ' όσους αρνήθηκαν θετική ψήφο στη διάταξη για τη μείωση της τιμής των 6.000 φαρμάκων».

Παράλληλα η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ καλεί τον υπουργό Υγείας «να μην δεχθεί την απαράδεκτη πρόταση του κ. Τσίπρα για την αναβολή ψήφισης της διάταξης (παραπομπή στις καλένδες)» και καταγγέλλει ότι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ έφθασαν στο σημείο «να υπονομεύουν ανοιχτά τον ΕΟΦ, και να δημιουργούν αδικαιολόγητα σκιές για τη δημόσια Υγεία προκειμένου να "θολώσουν τα νερά" για τις επιλογές τους».

ΣΥΡΙΖΑ: Oι διαπλεκόμενοι το παίζουν τώρα προστάτες της διαφάνειας

«Φωνάζει ο κλέφτης για να τα ακούσει ο νοικοκύρης», ανταπάντησε η Κουμουνδούρου. «Οι διαπλεκόμενοι με τα κάθε είδους επιχειρηματικά συμφέροντα, τώρα το παίζουν προστάτες της διαφάνειας και των συμφερόντων των ασφαλισμένων, πλανώνται όμως, πλάνην οικτρά αν θεωρούν ότι πείθουν τον οποιοδήποτε με τα επιχειρήματά τους», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στην απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις παροιμίες δεν τα πάει καλά ο ΣΥΡΙΖΑ και το βέβαιο είναι ότι ο νοικοκύρης δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, επανήλθε ο κ. Κεδίκογλου. «Αυτό που περιμένει να ακούσει είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να πέσουν οι τιμές των φαρμάκων; Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει το όφελος των πολιτών;» διερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Πηγή:  iefimerida.gr 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top