νεα κρητη totalfitness news

Στυλώνει τα πόδια η Τρόικα - Ζητεί πλειστηριασμούς ακόμα και για πρώτη κατοικία και απελευθέρωση επαγγελματικών μισθώσεων
Πιέσεις για πλήρη άρση της προστασίας των δανειοληπτών με πλειστηριασμούς ακόμα και για την πρώτη κατοικία, ασκεί η Τρόικα, φθάνοντας στο σημείο να ζητεί ακόμα και τον προσδιορισμό
κριτηρίων «συνεργάσιμου δανειολήπτη» ή «καλής συμπεριφοράς» οφειλετών από τα δικαστήρια.

Και στη συνάντηση της Τρίτης με το οικονομικό επιτελείο, οι εκπρόσωποι των δανειστών επανέλαβαν το αίτημά τους για κατάργηση της οριζόντιας προστασίας ακόμη και για την πρώτη κατοικία καθώς και όλων των εξαιρέσεων, ζητώντας να περιοριστεί μόνο σε αυτούς που το έχουν πραγματική ανάγκη και στους «συνεργάσιμους δανειολήπτες». 

Απόλυτη εμφανίζεται η Τρόικα και όσον αφορά στις επαγγελματικές μισθώσεις, επιμένοντας στην πλήρη απελευθέρωσή τους, τόσο για τις παλαιές, όσο και για τις νέες. 
Στον αντίποδα η ελληνική πλευρά εμμένει στις θέσεις της για τα λεγόμενα αποδεκτά όρια διαβίωσης (να προστατεύονται δηλ. από τους πλειστηριασμούς όσοι πραγματικά αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους) και για την ενεργοποίηση του θεσμού της διαμεσολάβησης.  

Λόγω των συναρμοδιοτήτων για το ζήτημα των πλειστηριασμών, στη συνάντηση της Τρίτης με το εκπροσώπους των δανειστών παρόντες ήταν οι υπουργοί, Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς και ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Παπαδάκης.

Όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, «υπάρχει μια κατ' αρχήν σύμπτωση απόψεων». «Δεν υπήρξε ούτε κλίμα έντασης, αλλά ούτε και η αίσθηση ότι τελειώνουμε αύριο. Συζητήσαμε διάφορα μέτρα, που είτε ελήφθησαν, είτε θα ληφθούν, για την επιτάχυνση της διαδικασίας», σημείωσε και η συζήτηση θα συνεχιστεί σε τεχνικό επίπεδο την επόμενη εβδομάδα.

Παρ' όλο πάντως, που η Τρόικα δείχνει ανυποχώρητη, κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι μέχρι τις 10- 15 Δεκεμβρίου θα υπάρξει η πολυπόθητη συμφωνία για την άρση του καθεστώτος που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς ακινήτων (σε ισχύ έως 31/12).


Πηγή:  iefimerida.gr 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top