νεα κρητη totalfitness news


Όφελος 26 δισ. από το προωθούμενο πακέτο ελάφρυνσης του χρέους

Στα 26 δισ. ευρώ ή στο 14% του ΑΕΠ θα είναι το όφελος της μείωσης επιτοκίων και επιμήκυνσης αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει από τους επίσημους πιστωτές της η Ελλάδα σε 50 χρόνια, όπως εκτιμά η Deutsche Bank, σε νέα έκθεσή της με τίτλο «Estimating the benefit of easing of official sector loans to Greece» 
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα για τους όρους της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, η Deutsche Bank επισημαίνει ότι οι προσδοκίες απορρέουν από τις αποφάσεις του Eurogroup στα τέλη του 2012, όταν για πρώτη φορά ανακοινώθηκε η επιμήκυνση της περιόδου ωρίμανσης των ελληνικών δανείων και της μείωσης του επιτοκίου δανεισμού.

Δεδομένου ότι τα ελληνικά δάνεια έχουν ήδη επιμηκυνθεί και οι πληρωμές τόκων για το EFSF έχουν ήδη αναβληθεί για 10 χρόνια, μια περαιτέρω χαλάρωση των όρων είναι απίθανο να οδηγήσει σε σημαντική μείωση του λόγου του χρέους προς το ΑΕΠ μέχρι το 2022, υποστηρίζουν οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας.

Το οικονομικό όφελος θα εξαρτηθεί από την πορεία της αύξησης του ΑΕΠ, καθώς και του επιτοκίου με το οποίο η Ελλάδα θα είναι σε θέση να αναχρηματοδοτήσει αυτά τα δάνεια.

http://www.newsbeast.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top