νεα κρητη totalfitness news

Βρούτσης: Χάνεται το 3% του ΑΕΠ λόγω της ανεργίας των νέων
O Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης (Κ) με τον διοικητή του ΟΑΕΔ Θεόδωρο Αμπατζόγλου (Δ) και τον Υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρολγου (Α) συμμετέχουν στην Ημερίδα για τη Μαθητεία που διοργάνωσε ο ΟΑΕΔ στο πλαίσιο εκδηλώσεων της Ελληνικής Προεδρίας στο Ζάππειο Μέγαρο, Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014. (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ)

Για την ανεργία των νέων και τον οικονομικό και αναπτυξιακό του αντίκτυπο μίλησε σήμερα Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου σε ημερίδα του ΟΑΕΔ με θέμα «Ο θεσμός της Μαθητείας ως μέσο για την επίτευξη του στόχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ‘Εγγύηση για τη Νεολαία: Ο ρόλος και το πλαίσιο συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων» ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

Ολόκληρη η ομιλία του υπουργού Εργασίας κ. Γ. Βρούτση


«Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή σε όλη την Ευρώπη περισσότερο από το 13%  των νέων ηλικίας 15-24 ετών ούτε εργάζονται, αλλά ούτε συμμετέχουν και σε κάποιο κύκλο εκπαίδευσης ή κατάρτισης, συνεπάγεται ένα τεράστιο κόστος» σημείωσε ο κ. Βρούτσης κατά την διάρκεια της ομιλίας του προσθέτοντας ότι έτσι υπονομεύεται μακροχρόνια αναπτυξιακή δυναμική των ευρωπαϊκών χωρών και ιδιαίτερα αυτών του ευρωπαϊκού νότου, αποδυναμώνοντας παράλληλα τη δημογραφική τους βάση». 
Ο υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι «ξεπερνούν τα 150 δις ετησίως, ποσό που αντιστοιχεί στον 1,2% του ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οικονομικές απώλειες από την ανεπαρκή ενσωμάτωση των νέων στην οικονομία».
Ειδικά όσον αφορά στην Ελλάδα «οι αντίστοιχες απώλειες υπερβαίνουν το 3% του ΑΕΠ» τόνισε. 
Ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι «η μετάβαση των νέων από την εκπαίδευση στην απασχόληση ήταν συχνά μια μακρά και ασταθής διαδρομή μεταξύ ανεργίας, ανασφαλούς υποαπασχόλησης και μαύρης εργασίας». 
«Συνεπώς» πρόσθεσε, «χρειάζεται να πιάσουμε από την αρχή το «νήμα» της υπόθεσης, θεραπεύοντας στρεβλώσεις και παθογένειες σε όλα τα βήματα εισόδου των νέων στην απασχόληση. Στην εκπαίδευση, στους μηχανισμούς μετάβασης από το σχολείο στην απασχόληση, στην ίδια τη θεσμική οργάνωση της αγοράς εργασίας».
Σε αυτές ακριβώς τις απαιτήσεις ανταποκρίνεται η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία της θέσπισης «Εγγυήσεων για τη Νεολαία» (Youth Guarantee) υπογράμμισε. 


Πιο συγκεκριμένα «η δράση «Εγγυήσεις για τη Νεολαία» περιλαμβάνει μια σειρά μέτρων και παρεμβάσεων με έκτακτο και άμεσο χαρακτήρ, δίνοντας σε όλους τους νέους 15-24 ετών μια πρώτη δυνατή ευκαιρία εισόδου στην αγορά εργασίας, ενώ αναδεικνύει τη μαθητεία ως ένα από τα κομβικά εργαλεία για τη σταθερή και δομική βελτίωση των μηχανισμών ένταξης των νέων στην απασχόληση».

http://www.tovima.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top