νεα κρητη totalfitness news

Το άγχος και  η ανασφάλεια λόγω της οικονομικής κρίσης, επηρεάζουν – σύμφωνα με ελληνική επιστημονική έρευνα που παρουσιάστηκε σε διεθνές συνέδριο στην Αμερική – περισσότερο την υγεία των Ελληνίδων...

οι οποίες είναι εκτεθειμένες στα εμφράγματα, όχι μόνο λόγω του άγχους της ανεργίας (της δικής τους ή του συζύγου τους), αλλά παράλληλα και λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων που έχουν για την φροντίδα των παιδιών, του σπιτιού και της οικογένειας.
Αύξηση εμφανίζουν τα εμφράγματα στην Ελλάδα και στις ηλικίες άνω των 45 ετών, ανεξαρτήτως φύλου.

Τα ενδιαφέροντα αυτά συμπεράσματα προέκυψαν από έρευνα που πραγματοποίησε το καρδιολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, και τα αποτελέσματά της, παρουσιάστηκαν στο 62ο ετήσιο επιστημονικό συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας στο Σαν Φρανσίσκο.

Οι έλληνες γιατροί, με επικεφαλής τον καρδιολόγο Μανώλη Μάκαρη, επιμελητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας και πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Μεσσηνίας, μελέτησαν το ιστορικό περίπου 22.100 ασθενών που από την Μεσσηνία, που εξετάστηκαν και νοσηλεύθηκαν στην καρδιολογική κλινική, σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους. Το πρώτο δείγμα των 10.870 ασθενών που μελετήθηκε ήταν πριν από την κρίση ( Ιανουάριος 2004 –Δεκέμβριος 2007 ) και το δεύτερο που αριθμούσε 11.223 ασθενείς, κατά τη διάρκειά της ( Ιανουάριος 2008 – Δεκέμβριος 2011 ). Στο διάστημα προ ..τρόικας καταγράφηκαν 841 εμφράγματα, ενώ στο «σήμερα» τα εμφράγματα εκτινάχθηκαν στα 1.084, αύξηση που φτάνει το 20,8%.

Η αύξηση στα εμφράγματα και τις καρδιακές ανακοπές σε ασθενείς άνω των 45 ετών άγγιξε το ποσοστό του 29,4 % , ενώ οι γυναίκες παρουσίασαν περισσότερα περιστατικά απ’ότι οι άνδρες, σε ποσοστό 39,2% έναντι 25,7%.

Ο ερευνητής καρδιολόγος Μανώλης Μάκαρης, υποστηρίζει ότι η ιδέα για την επιστημονική μελέτη προέκυψε όταν ο ίδιος και η ομάδα του παρατήρησαν στην καθημερινή πρακτική τους στο νοσοκομείο, αύξηση των εμφραγμάτων στον γενικό πληθυσμό, αλλά κυρίως στους κατοίκους των αστικών, παρά των αγροτικών περιοχών:

 « Άλλο να παρατηρείς κι άλλο να τεκμηριώνεις. Κατά την εξέλιξη της έρευνας διαπιστώσαμε ότι την τελευταία πενταετία υπήρξε μεγαλύτερη επίπτωση στα εμφράγματα στους μεσσήνιους αστικών περιοχών και κυρίως στις γυναίκες και τους άνεργους – ανασφάλιστους πολίτες όλων των ηλικιών. Προσπαθώντας να δώσουμε κάποια εξήγηση, καταλήξαμε ότι οι γυναίκες βιώνουν πιο έντονα την εποχή της κρίσης, γιατί έρχονται αντιμέτωπες με περισσότερες ευθύνες που σχετίζονται με τα θέματα της οικογένειας, ενώ μπορεί να είναι οι ίδιες άνεργες σε υψηλότερα ποσοστά απ΄ ότι οι άνδρες, αλλά μπορεί να είναι και ο σύζυγός τους άνεργος. Συνεχίζουμε τη μελέτη και σε άλλους παράοντες κινδύνου, όπως την αύξηση του καπνίσματος λόγω της κρίσης, αλλά και την αύξηση της χοληστερόλης, καθώς έχουμε διαπιστώσει ότι αυξάνονται και οι κακές διατροφικές συνήθειες αυτόν τον καιρό».
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top