νεα κρητη totalfitness news


Αύριο στις 4 το ραντεβού του Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας

Με ενιαία γραμμή για τα θέματα της διάθεσης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος και της τιμής των βιβλίων, θα «αντιμετωπίσε» η κυβέρνηση την τρόικα.
Όπως αποφασίστηκε στην μίνι κυβερνητική σύσκεψη που έγινε στο υπ. Οικονομικών υπό τον πρωθυπουργό - με αντικείμενο την προετοιμασία εν όψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα - το κρίσιμο ραντεβού του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα με τους επικεφαλής των δανειστών μας ορίστηκε για αύριο, Δευτέρα, στις 4 το απόγευμα.

Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, πρόθεση της κυβέρνηνσης είναι να υιοθετήσει το 80% των μέτρων που προτείνει ο ΟΟΣΑ, όσον αφορά στη συμφωνία για την απελευθέρωση στο γάλα, τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και τα βιβλία ενώ η κυβέρνηση έχει λάβει ξεχωριστές πρωτοβουλίες για την απελευθέρωση σε κλάδους όπως τσιμέντου, απορριπαντικών, τροφίμων - ποτών, οικοδομικών υλικών κ.α.

Αντίθετα, οι δανειστές επιμένουν για την κατά 100% εφαρμογή των προτάσεων του διεθνούς Οργανισμού. Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε, επίσης, ότι οι όποιες κυβερνητικές παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο πεδίο, θα κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή με ένα νομοσχέδιο.

Επιπλέον, στέλεχος του υπουργείου Υγείας ανέφερε πως στη συνάντηση που θα έχει στις 19:00 το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης με την τρόικα θα συμμετάσχει και ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, καθώς θα εξεταστεί το θέμα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, για το οποίο τα συναρμόδια υπουργεία έχουν έλθει σε συμφωνία.

http://www.newsbeast.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top