νεα κρητη totalfitness news


Το σκόπελο της μείωσης των συντάξεων λόγω της παρακράτησης του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, προσπαθεί να ξεπεράσει η κυβέρνηση.

Μάλιστα χιλιάδες συνταξιούχοι από τον επόμενο μήνα θα δουν στους λογαριασμούς τους μεγαλύτερα ποσά συντάξεων από 5 έως και 100 ευρώ, καθώς λόγω αδυναμίας της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΗΚΑ) να προχωρήσει στην πρόσθεση των ποσών κύριας και επικουρικής σύνταξης και να εφαρμόσει τους νέους φορολογικούς συντελεστές.
Ωστόσο, η αύξηση των συντάξεων δεν θα παραμείνει στην τσέπη των συνταξιούχων, καθώς θα κληθούν να καταβάλουν υψηλότερο φόρο την επόμενη χρονιά με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης.
Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της κατάργηση του συστήματος αυτοτελούς παρακράτησης φόρου με συντελεστές 5%,10% και 15% ανάλογα με το ύψος της σύνταξης που ίσχυε πέρυσι και της εφαρμογής μηνιαίας παρακράτησης φόρου μισθωτών υπηρεσιών στα ποσά των επικουρικών συντάξεων αυτοτελώς από κάθε ασφαλιστικό ταμείο με βάση την φορολογική κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων, στην οποία ισχύουν μεν φορολογικοί συντελεστές 22%, 32% και 42%, αλλά ταυτόχρονα ισχύει και έκπτωση φόρου που μηδενίζει τις επιβαρύνσεις για ετήσια ποσά επικουρικών συντάξεων μέχρι 9.550 ευρώ.
Έως ότου η ΗΔΙΚΑ είναι σε θέση να εκπονήσει τις συνολικές συντάξιμες αποδοχές των ασφαλισμένων, το κάθε ταμείο επικουρικής ασφάλισης θα εφαρμόζει από μόνο του, αυτοτελώς, τη νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων κατά τον υπολογισμό της μηνιαίας παρακράτησης φόρου μισθωτών υπηρεσιών για τις επικουρικές συντάξεις που χορηγεί.
Αυτό σημαίνει ότι όλα τα ποσά των επικουρικών συντάξεων και βοηθημάτων, τα οποία είναι σε ετήσια βάση χαμηλότερα των 9.550 ευρώ δηλαδή μέχρι 795,83 ευρώ το μήνα δεν θα υπόκεινται πλέον σε κρατήσεις φόρου μισθωτών υπηρεσιών.
Ουσιαστικά, η αύξηση που προκύπτει προέρχεται από τη μηδενική παρακράτηση φόρου.
Οι προσωρινές μηνιαίες αυξήσεις που θα διαπιστώσουν σύντομα στις αποδοχές τους οι συνταξιούχοι ανέρχονται σε:
-4,9 ευρώ εφόσον η επικουρική σύνταξη ανέρχεται σε 100 ευρώ το μήνα.
-9,85 ευρώ για μηνιαία επικουρική σύνταξη 200 ευρώ.
-29,55 ευρώ εφόσον η επικουρική σύνταξη ανέρχεται σε 300 ευρώ το μήνα.
-59,10 ευρώ για μηνιαίες επικουρικές συντάξεις ύψους 400 ευρώ.
-73,87 ευρώ για επικουρικές συντάξεις 500 ευρώ το μήνα.
Για τους ελάχιστους συνταξιούχους που λαμβάνουν επικουρική σύνταξη 1.000 ευρώ το μήνα το όφελος που θα έχουν ανέρχεται σε 147,75 ευρώ.
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, από τις αρχές Ιουλίου, καθώς είναι μνημονιακή δέσμευση, θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή ο νέος τρόπος παρακράτησης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, ο οποίος θα υπολογίζεται στο συνολικό μηνιαίο ποσό των κύριων και των επικουρικών συντάξεων κάθε συνταξιούχου με βάση την κλίμακα φόρου για τα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες, δηλαδή με συντελεστές φόρου 22%, 32% και 42%.
Οι μειώσεις στις συντάξεις σε αυτή την περίπτωση θα είναι ίδιες με τις αυξήσεις που θα δουν για μικρό χρονικό διάστημα οι συνταξιούχοι!
ΠΗΓΗ real.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top