νεα κρητη totalfitness news

IMG 7333


Το Χρυσό Ιωβηλαίο του σεμνού εφημέριου π. Ιωάννη Ρούσσου (father John) εορτάστηκε
 την Κυριακή το απόγευμα σε μια συγκινητική και ξεχωριστή τελετή.

Η 9η Φεβρουαρίου είναι μία ημέρα που η Καθολική Εκκλησία την αφιερώνει στη προσευχή για τις Ιερατικές και Μοναχικές Κλήσεις. Την ίδια ημέρα συμπληρώθηκαν 50 χρόνια λαμπρής και συνεπούς Ιεροσύνης του π. Ιωάννη Ρούσσου, εφημερίου Κινίου και Επισκοπείου.

Έτσι, στον Ιερό Ναό Μεταστάσεως Θεοτόκου στο Κίνι τελέσθηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία συμμετείχαν ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος κ. Νικόλαος, ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου κ. Φραγκίσκος, το σύνολο του κλήρου της Καθολικής Επισκοπής Σύρου, ιερείς από την Τήνο και την Αθήνα, ενώ  από πλευράς πολιτικής ηγεσίας το παρών έδωσε ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πιστών που τίμησαν με την παρουσία τους αυτήν την ξεχωριστή στιγμή του π. Ιωάννη Ρούσσου, που ήταν από τις πλέον ιδιαίτερες στην μακρόχρονη ιερατική του πορεία και σ’ ολόκληρη τη ζωή του.

Ο Ναός γέμισε ασφυκτικά από κόσμο, από ενορίτες, φίλους και ανθρώπους που θέλησαν να δείξουν με την παρουσία τους την αναγνώριση του σημαντικού ιερατικού έργου του π. Ιωάννη Ρούσσου, αλλά και το σεβασμό απέναντι στην προσωπικότητα ενός ιερέα και εκπαιδευτικού που αποτελεί κόσμημα για την τοπική Εκκλησία και τη δημόσια εκπαίδευση.

Με συγκινητικά και επαινετικά λόγια μίλησαν για τον π. Ιωάννη Ρούσσο, τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος, όσο και ο Επίσκοπος Φραγκίσκος, του οποίου ο τιμώμενος ιερέας υπήρξε ένας από τους καλύτερης κληρικούς της Καθολικής Επισκοπής Σύρου. Το ενοριακό συμβούλιο του Κινίου, τοπικοί Σύλλογοι και η Καθολική Νεολαία προσέφεραν στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τιμητικές πλακέτες και δώρα – ενθύμια στον π. Ιωάννη Ρούσσο, ο οποίος φορτισμένος από τη συγκίνηση, αλλά και πλημμυρισμένος από χαρά και ικανοποίηση έλαβε τελευταίος το λόγο και μίλησε για τη ζωή του, για τα πρώτα του βήματα στο χώρο της ιεροσύνης, για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, αλλά και για την προσωπική του δικαίωση, που μετά από 50 χρόνια μπορεί να αισθάνεται πλέον -όπως ο ίδιος είπε- σαν αθλητής που ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Η τελετή ολοκληρώθηκε κάτω από το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου και το κέρασμα από το ενοριακό συμβούλιο του Ναού. 

Μήνυμα για τα 50 χρόνια ιεροσύνης του π. Ιωάννη Ρούσσου έστειλε ο δήμαρχος κ. Δεκαβάλλας το οποίο αναφέρει:

“Ο πατέρας Ιωάννης Ρούσσος, που σε όλο το νησί είναι γνωστός ως “Φάδερ Τζών”, αποτελεί πρότυπο ιερέα. Σεμνός, ταπεινός, προσηνής και κοινωνικός, έχει πάντοτε μια ανοιχτή αγκαλιά για τους αναγκεμένους και πονεμένους ανθρώπους. Έχει μεγάλη συνεισφορά στο έργο της κατ' οίκον νοσηλείας, ενώ κορυφαία στιγμή του ήταν η πρωτοβουλία και ο μεγάλος αγώνας που έκανε για την ανέγερση σχολείου στην Κένυα.
Εύχομαι να είναι πάντοτε υγιής και δυνατός για να συνεχίσει το μεγάλο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο του”.

Πηγή http://cyclades24.gr/

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top