νεα κρητη totalfitness news

«Δεν πάει άλλο!», λένε οι Δήμαρχοι των νησιωτικών Δήμων του Νοτίου Αιγαίου προς το Υπουργείο Εσωτερικών καθώς θεωρούν τη «συμπεριφορά» του τόσο σε σχέση με την καθυστέρηση κατάθεσης του νομοσχεδίου για τον Καλλικράτη όσο και για την απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εν γένει, απαράδεκτη, γι’ αυτό και στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ, πήραν απόφαση να στείλουν επιστολή διαμαρτυρίας την οποία προτίθενται να κοινοποιήσουν και στα ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας!

Καταρχήν, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ, Δήμαρχος Ρόδου, κ. Στάθης Κουσουρνάς, θέλησε να ενημερώσει για την καθυστέρηση κατάθεσης του περίφημου νομοσχεδίου για το οποίο κατέθεσε προτάσεις και η Ένωση και αναφέρθηκε στον εμπαιγμό που υφίστανται όλο αυτό το διάστημα ενώ τους παραδόθηκε μόλις τελευταία.

Αναφορά έκανε και για το περίφημο άρθρο 26, αυτό για το «σπάσιμο», δηλαδή, των μεγάλων νησιωτικών Δήμων, λέγοντας, για ακόμα μία φορά, ότι «είναι κουραστικό και απαράδεκτο» το ΥΠΕΣ να μην ξεκαθαρίζει όχι μόνο για το θέμα αυτό αλλά και για το ποιες τροποποιήσεις του Καλλικράτη περιελήφθησαν.

Ως παράδειγμα για τις τελευταίες, ο κ. Κουσουρνάς αναφέρθηκε στο αίτημα του Δήμου Ρόδου για τη διευκόλυνση εξόφλησης των οφειλών που έχουν τρίτοι προς τους Δήμους, ώστε να γίνεται όπως με αυτές στη ΔΟΥ και, μάλιστα, είπε ότι στο Δήμο Ρόδου υπάρχουν πάνω από εκατό οφειλέτες που χρωστούν ποσά άνω των 100 χιλιάδων ευρώ ενώ κάποιοι φθάνουν ακόμη και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι το επίμαχο νομοσχέδιο θα κατατεθεί σήμερα, ωστόσο, όπως έσπευσε να συμπληρώσει, τις θεωρεί επισφαλείς αφού…συνέχεια αυτό λένε!

«Πρέπει να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία γι’ αυτή την καθυστέρηση και για το γεγονός ότι πάρα πολλά απ’ αυτά που έχουμε πει δεν μπαίνουν (σ.σ. στο νομοσχέδιο»), είπε, στη συνέχεια, προς τους συναδέλφους του ο κ. Κουσουρνάς.

Μάλιστα, με αφορμή τα παραπάνω στάθηκε ιδιαίτερα στις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Δήμαρχοι ενόψει των εκλογών αφού τους είπαν ότι όσοι είναι εκ νέου υποψήφιοι δεν θα μπορούν να πάρουν προσωπικό, ειδικά τώρα που το χρειάζονται, δηλαδή όπως τη δεκαετία του ’70!

«Και κινδυνεύουμε να πάμε σε εκλογές σε χειρότερη κατάσταση απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι τριάμισι μήνες πριν από τις εκλογές δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι Δήμοι και τόνισε: «Είναι τρελά πράγματα αυτά που συμβαίνουν γι’ αυτό πρέπει να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία γιατί θα προκαλέσουμε την αντίδραση του κόσμου», είπε και έκανε λόγο για έλλειψη σεβασμού προς την Αυτοδιοίκηση.

«Έχουμε βγει έξω από τα ρούχα μας, μας αντιμετωπίζουν σαν ό,τι χειρότερο!», εξανέστη ο Δήμαρχος Λειψών κ. Μπενέτος Σπύρου ενώ προς επίρρωση των παραπάνω μίλησαν και άλλοι Δήμαρχοι των μικρών νησιών, όπως ο κ. Κονταράτος της Αστυπάλαιας, ο οποίος αναρωτήθηκε πως θα λειτουργήσουν κυρίως οι μικροί νησιωτικοί Δήμοι…με μισό υπάλληλο!

Πάντως, και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ μίλησε για ένα κλίμα άσχημο που έχει δημιουργηθεί για την Αυτοδιοίκηση το οποίο είναι άδικο και ακολούθησε ένας προβληματισμός για το πως αυτή η δυσαρέσκειά τους θα βγει δυναμικά προς τα έξω. Έτσι, ομόφωνα, κατέληξαν σε ένα κείμενο-απόφαση που θα εκδοθεί στο οποίο θα παρουσιάζεται το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει, κυρίως τα μικρά νησιά.

Παρών στη χθεσινή συνεδρίαση ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος ο οποίος έκανε και εκείνος λόγο για το νομοσχέδιο που έχει γίνει «τραγέλαφος» και ανέφερε ότι είναι όλοι εν δυνάμει κατηγορούμενοι.

Για την αντιπλημμυρική προστασία Την ανάγκη να μπουν σε προτεραιότητα τα αντιπλημμυρικά έργα από εδώ και μπρος, λόγω της κλιματικής αλλαγής και της φονικής θεομηνίας που έζησε η Ρόδος, έθιξε ο κ. Κουσουρνάς, ο οποίος ανέφερε, ενδεικτικά, ότι οι ζημιές στις δημοτικές υποδομές ανέρχονται στα 4 εκατ. ευρώ.

Εκεί που στάθηκε είναι στις επεμβάσεις που θα πρέπει να γίνονται στα ρέματα και τους ποταμούς το οποίο χαρακτήρισε «χοντρό θέμα» και τόνισε ότι η αρμοδιότητα για την αστυνόμευση και τον καθαρισμό τους θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε ποιον ανήκει. Τελικά, εγκρίθηκε η εισήγηση του νομικού συμβούλου της ΠΕΔ, κ. Πέρου και δήλωσε γι’ αυτό ο κ. Κουσουρνάς:

«Πρέπει να μπει σε προτεραιότητα το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας και από πόρους της Ε.Ε. και από εθνικούς πόρους και ξεκαθαρίστηκε από τη γνωμοδότηση το κ. Πέρρου ότι η αρμοδιότητα του καθαρισμού και της αστυνόμευσης των ρεμάτων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Περιφέρειας».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top