νεα κρητη totalfitness news

Το Σάββατο βράδυ 22 Φεβρουαρίου 2014, στην φρεσκοβαμμένη αίθουσα της ΕΚΝΕ Τήνου, δίπλα  στο Πνευματικό Κέντρο «Άγιος Αντώνιος» στην Παλλάδα της Χώρας Τήνου, έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας των τμημάτων Ε.Κ.Ν.Ε και προ-Ε.Κ.Ν.Ε της
Τήνου. Ήταν παρόντες η υπεύθυνη του γραφείου για την ποιμαντική της νεολαίας, Μαρία Δελασούδα, η εμψυχώτρια  Μελίνα, ο εκκλησιαστικός παραστάτης νεολαίας Τήνου, Ιεροδιάκονος π. Γιάννης Σκλάβος,  και ο Αρχιεπίσκοπός μας π. Νικόλαος.

Ο Αρχιεπίσκοπος χαιρέτισε τα παιδιά και τα ευχαρίστησε για το κόπο τους αλλά για την συνεργασία τους ώστε η αίθουσα να είναι τόσο λαμπρή, ανακοίνωσε επίσης ότι στην αίθουσα συναντήσεων μέσα στο 2014 προβλέπεται να αρχίσουν οι εργασίες και να φτιαχτούν δύο χώροι υγιεινής.

Πριν τη κοπή της  Βασιλόπιτας ο Αρχιεπίσκοπος αφηγήθηκε την παράδοση για το πώς δημιουργήθηκε και έφτασε μέχρι τις ημέρες μας αυτή η συνήθεια να τοποθετείται ένα νόμισμα μέσα στην Βασιλόπιτα.

Μετά την κοπή της πίτας ζητήθηκε στα παιδιά να γράψουν σε ένα κομμάτι χαρτί τι πολυτιμότερο έχουν στη ζωή τους, και αφού φούσκωσαν μπαλόνια και έβαλαν μέσα σ’ αυτά τα χαρτάκια τα ανακάτεψαν μεταξύ τους και με τον ήχο μουσικής υψώθηκαν στο χώρο της αίθουσας. Κάποια στιγμή σταμάτησε  η μουσική και το κάθε άτομο πήρε από ένα μπαλόνι. Με ειδικό τρόπο έπρεπε αυτό το μπαλόνι να σκάσει και να πάρει το κάθε άτομο το χαρτάκι που υπήρχε μέσα και να το διαβάσει, προσπαθώντας να ανακαλύψει σε ποιο άτομο ανήκει το περιεχόμενο! Έτσι και έγινε το μοίρασμα των πολυτιμότερων πραγμάτων που έχει ο καθένας στη ζωή του.

Μας εντυπωσίασε αυτό που έγραψε η μικρή Μαρία: «Για μένα το πολυτιμότερο πράγμα είναι ένα άσπρο ροδάριο που έχω στο υπνοδωμάτιό μου, αυτό  φωσφορίζει τη νύκτα και μου δείχνει το σωστό δρόμο!

Στο τέλος μια μικρή έκπληξη περίμενε τον Αρχιεπίσκοπο μας, αφού την προηγούμενη ημέρα είχε τα γενέθλια του και την  Άννα Σάββαρη που είχε τα δικά της γενέθλια το ίδιο εκείνο Σάββατο. Ευχόμαστε και στους δύο Χρόνια πολλά!!

«Μη μετράς τα κεράκια που βρίσκονται πάνω στην τούρτα αλλά τη λάμψη που εκπέμπουν»
Ακολούθησε μικρή διασκέδαση που έδωσε τη δυνατότητα στους έφηβους και στους νέους να προπονηθούν για το αποκριάτικο πάρτι που θα γίνει προσεχώς! 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top