νεα κρητη totalfitness news

«Η κατάσταση στην Ευρώπη είναι αυτή τη στιγμή εκρηκτική. Το ερώτημα είναι, θα συνεχίσουμε να έχουμε μια Ευρώπη των μεγάλων επιχειρήσεων, όπως, για παράδειγμα, στην Ελλάδα, όπου οι χώρες αναγκάζονται είτε να στραφούν στην ιδιωτικοποίηση, να
πουλήσουν την περιουσία τους, να περιορίσουν τις δημόσιες υπηρεσίες, ακόμη και να πουλήσουν, όπως καταλαβαίνω, τα εδάφη τους, είτε να μην επιτρέψουμε τους πολιτικούς που μας εκπροσωπούν στην Ευρώπη να κάνουν αυτό που κάνουν στην Ευρώπη».
Αυτό ανέφερε σε ένα κοινό που τον καταχειροκρότησε ο Βρετανός σκηνοθέτης και φίλος της Ελλάδας Κεν Λόουτς (βραβευμένος παλαιότερα για το σύνολο του έργου του από το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου της «Ε») στη χθεσινοβραδινή συνέντευξη Τύπου, που έδωσε στο πλαίσιο του 64ου κινηματογραφικού φεστιβάλ του Βερολίνου, με αφορμή την απονομή, σήμερα το απόγευμα, της Ειδικής Χρυσής Αρκτου για το σύνολο του έργου του.
«Αν είναι να έχουμε μια ενωμένη Ευρώπη, και πρέπει να έχουμε, αυτή πρέπει να βασίζεται στο κοινό καλό και στην ισότητα ανάμεσα στις χώρες και να διοικείται από τον ίδιο τον ευρωπαiκό λαό και όχι από τις πολυεθνικές και τις μεγάλες γενικά επιχειρήσεις. Μια Ευρώπη που δεν επιβάλλει την παγκοσμιοποίηση και δεν θα σπρώχνει το λαό της στη μετανάστευση και να κάνουμε το λαό να απελπίζεται, γιατί αυτά εκτρέφουν και επωάζουν την άκρα δεξιά. Γι' αυτό πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι, σε μια Ευρώπη που να βασίζεται στη συνεργασία και όχι στον ανταγωνισμό».
Σχολιάζοντας τη στάση της Βρετανίας, ο Λόουτς ανέφερε πως «οι επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων στη Βρετανία είναι σήμερα σκεπτικοί ως προς την πορεία της Ευρώπης και, από ρητορικής πλευράς, αναφέρουν πως θέλουν να αποχωρήσουν από την Ευρώπη, αλλά το καπιταλιστικό σύστημα της Βρετανίας είναι στενά συνδεδεμένο με αυτό της Ευρώπης γι' αυτό και δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ενωση. Τα ακροδεξιά κόμματα θα επιμείνουν πως πρέπει να βγούμε, αλλά η πλειονότητα των μεγάλων επιχειρήσεων θέλουν να παραμείνουν.
Υπάρχει και η πιθανότητα η Σκοτία να απόσχει από την Ενωση της Αγγλίας και της Ουαλίας. Αν η Σκοτία απόσχει, πιστεύω πως θα έχουμε ένα καλό παράδειγμα γιατί οι Σκοτσέζοι θα διοικήσουν πολύ καλύτερα τη χώρα τους από τη Βρετανία».
Τελευταία η αυριανή ημέρα του διαγωνιστικού τμήματος, με την απονομή των βραβείων το βράδυ, αν και λιγοστές, πρέπει να πω, είναι φέτος οι πραγματικά πολύ καλές ταινίες, υποψήφιες για ένα από τα βραβεία του φεστιβάλ.
«Boyhood» του Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ«Boyhood» του Ρίτσαρντ ΛίνκλεϊτερΑνάμεσα στις πιο σημαντικές, που θα είναι στα φαβορί για ένα από τα μεγάλα βραβεία του φεστιβάλ (Χρυσή Αρκτος καλύτερης ταινίας, βραβείο σκηνοθεσίας και ειδικό βραβείο της επιτροπής), περιλαμβάνονται η ταινία «Να αγαπάς, να πίνεις και να τραγουδάς» (ή «Η ζωή του Ράιλι») του Γάλλου Αλέν Ρενέ, «Το μικρό ψάρι» του δικού μας Γιάννη Οικονομίδη, «Boyhood» του Αμερικανού Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ, «71» του Ιρλανδού Γιαν Ντεμάνζ και «Σταθμοί του σταυρού» του Γερμανού Ντρίτριχ Μπρούγκεμαν. Σ' αυτές μπορεί να προστεθεί και η αμερικανική ταινία της έναρξης, «The Grand Budapest Hotel» του Γουές Αντερσον.
Ενώ, από πλευράς ερμηνειώων, στα φαβορί συγκαταλέγονται ο Βαγγέλης Μουρίκης («Το μικρό ψάρι»), ο Στέλαν Σκάρσγκαρντ («Κατά σειρά εξαφάνισης» του Χανς Πέτερ Μόλαντ), ο Ελαρ Κολτρέιν («Boyhood») και ο Φόρεστ Γουίτακερ («Δυο άντρες στην πόλη»), ενώ από γυναικείας πλευράς ξεχωρίζουν η Τζένιφερ Κόνελι («Aloft») και η Πατρίσια Αρκέτ («Boyhood»).
Η ταινία «Boyhood» του Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ παρακολουθεί ένα νεαρό, τον Μέισον (Ελαρ Κολτρέιν), στα 12 χρόνια της σχολικής του περιόδου, από το δημοτικό ώς την αποφοίτησή του από το κολέγιο.
Οπως και στην τριλογία του («Πριν από τα μεσάνυχτα», «Πριν το ηλιοβασίλεμα» και «Πριν το ημέρωμα»), ο Λίνκλεϊτερ, με ένα πολύ άμεσο, καθημερινό διάλογο και με την κάμερα να ακολουθεί συχνά από κοντά, σε μεγάλα τράβελινγκ, τα πρόσωπα, παρακολουθεί τον Μέισον στις καθημερινές απασχολήσεις του, στις σχέσεις του με τη μοναχική μητέρα του (Πατρίσια Αρκέτ) και το χωρισμένο πατέρα (Ιθαν Χοκ), τις παρεξηγήσεις και τους μικροκαβγάδες ανάμεσα στους δύο γονείς αλλά και ανάμεσα στη μητέρα με τους άλλους άντρες της, με τη μεγαλύτερη και κάπως παράξενη αδερφή του, καθώς και στις πρώτες του ερωτικές σχέσεις. Με μια σκηνοθεσία που κρατάει το ενδιαφέρον από το πρώτο ώς το τελευταίο, 164ο, λεπτό!
Συνολικά μια ταινία που άρεσε ιδιαίτερα και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό της δημοσιογραφικής προβολής.

http://www.enet.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top