νεα κρητη totalfitness news

Αμφιβολίες για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές από τον Ρογκόφ

Αμφιβολίες για το αν η Ελλάδα μπορεί να λάβει λογικές αποδόσεις -ακόμη και για μικρής διάρκειας ομόλογα- εξέφρασε ο Κένεθ Ρογκόφ και πρότεινε αναδιάρθρωση του χρέους.

Το ενδεχόμενο η Ελλάδα να λάβει λογικές αποδόσεις -ακόμη και για ομόλογα μικρής διάρκειας- αν βγει στις αγορές, αμφισβητεί ο γνωστός αμερικανός οικονομολόγος και καθηγητής του Χάρβαρντ Κένεθ Ρογκόφ, ο οποίος δηλώνει ότι τάσσεται υπέρ μιας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

«Αμφιβάλλω ότι η χώρα θα λάβει ακόμα και για μικρής διάρκειας ομόλογα αποδόσεις τις οποίες θα μπορεί να πληρώσει. Ακόμα κι αν συμβεί αυτό, κανείς δεν πιστεύει σοβαρά ότι η χώρα μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη της με τις δικές της δυνάμεις» υποστήριξε ο κ. Ρογκόφ σε δηλώσεις του στην γερμανική οικονομική επιθεώρηση WirtschaftsWoche και επισημαίνει ότι «η Ελλάδα χρειάζεται μία αναδιάρθρωση του χρέους της και μόνο εάν της αφαιρεθεί αυτό το βάρος η χώρα θα μπορέσει να αναπτυχθεί και να παραμείνει κυβερνήσιμη».

Τόνισε ακόμη ότι το σύνολο της ευρωπαϊκής περιφέρειας χρειάζεται αναδιάρθρωση χρέους, μέσω είτε μείωσης των επιτοκίων είτε επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων είτε «κουρέματος»


Πηγή: http://www.skai.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top