νεα κρητη totalfitness news

ΕΟΠΥΥ: το ΦΕΚ, οι απεργίες και η τύχη ασφαλισμένων και γιατρών
Τι συμβαίνει με τις απεργίες στον ΕΟΠΥΥ και τη δημοσίευση του νέου νόμου στο ΦΕΚ;
Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο νέος νόμος για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας, ο οποίος μετατρέπει τον ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας και στέλνει τις Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Υγείας στο ΕΣΥ.

Με το νέο νόμο, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, ισχύει η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ, τα οποία μετατρέπονται αυτόματα σε κέντρα υγείας, γεγονός, που στέλνει σχεδόν 10.000 εργαζόμενους του οργανισμού σε καθεστώς διαθέσιμότητας.
Σε έξαλλη κατάσταση βρίσκονται γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι μετά τη σχετική δημοσίευση στο ΦΕΚ, έχουν προβεί σε διαμαρτυρίες σε διάφορα κέντρα του οργανισμού και αντιτίθενται στις απειλές του Άδωνη Γεωργιάδη για κυρώσεις, κάθως όπως δήλωσε «Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα κάνουν ανταρσία και θα γίνουν ήρωες, μην ονειρεύονται. Δεν θα κάνουμε τίποτα απολύτως. Έχουμε καταγράψει όλα τα μηχανήματα και τα υλικά των πολυιατρείων. Κάθε καταστροφή του ενός ευρώ, θα καταλογισθεί σε αυτόν, που δεν παρέδωσε».
Η τύχη των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ κρέμεται από μια κλωστή με τον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη να δηλώνει «Για τον μήνα που θα μείνουν κλειστά τα ιατρεία, οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται από τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και στα κέντρα υγείας. Αν συμπληρώσει ο συμβεβλημένος γιατρός τον αριθμό των επισκέψεων ο ασφαλισμένος θα πρέπει να πληρώσει επίσκεψη».


Πηγή: http://www.fimes.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top