νεα κρητη totalfitness news




Σωρεία αιτήσεων αδειοδότησης για τη λειτουργία υδατοδρομίων κατατίθεται το τελευταίο διάστημα από οργανισμούς λιμένων και δημοτικά λιμενικά ταμεία της επικράτειας μετά την ψήφιση, από τον Απρίλιο του 2013, του νέου επικαιροποιημένου νομοθετικού πλαισίου.
 Άδεια για λειτουργία υδατοδρομίου έχουν καταθέσει ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας ( για Κέρκυρα, Παξούς, Ερείκουσα και Οθωνούς) ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών, ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου, ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, ο οργανισμός Λιμένος Βόλου, το δημοτικό λιμενικό ταμείο Σκύρου, το δημοτικό λιμενικό ταμείο Ρεθύμνου και το δημοτικό λιμενικό ταμείο Ζακύνθου.
 
Το επόμενο βήμα, αν υπάρξει θετική απάντηση στο αίτημα αδειοδότησης, θα αποτελέσει η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την παραχώρηση μισθώματος της χρήσης τους έπειτα από διαγωνισμό σε οποιαδήποτε εταιρεία έχει την ανάλογη εμπειρία και γνώση.
 
Ώθηση έδωσε και η ανάρτηση στη «Διαύγεια» της εγκυκλίου της Γενικής Γραμματείας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων σχετικά με τις οδηγίες, τις προβλεπόμενες διαδικασίες και προϋποθέσεις που ορίζονται για την αδειοδότηση και μεταβίβαση αδειών λειτουργίας υδατοδρομίων, αρμοδιότητας του υπουργείου Ναυτιλίας.
 
Ο νόμος προβλέπει ότι απαιτούνται 65 εργάσιμες ημέρες, για να βγει μια άδεια από την ημέρα που θα υποβληθεί ο τεχνικός φάκελος στο υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων και στη συνέχεια στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top