νεα κρητη totalfitness news

o-koybelhs-bazei-pago-sthn-eklogh-toy-proedroy-ths-dhmokratias-apo-aythn-th-boylh
Γράφει ο Θέμης Δαγκλής  
Καμιά φορά πρέπει να ακούει κανείς ολόκληρες τις συνεντεύξεις, ακόμα και όταν δεν είναι συναρπαστικές, και οι συνεντεύξεις του Φώτη Κουβέλη δεν είναι συναρπαστικές εξ' ορισμού. Ωστόσο, με το ιδιαίτερο τρόπο του,
ο κ. Κουβέλης έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο ΒΗΜΑ Fm με την οποία ανέτρεψε τους σχεδιασμούς επί χάρτου, που γίνονται στα ενδότερα του Μαξίμου για τις προεδρικές εκλογές. Από τα συμφραζόμενα αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο κ. Κουβέλης, δεν θα δεχτεί να είναι υποψήφιος, αν τον προτείνουν, και έτσι το ενδεχόμενο εκλογών το Μάρτη, αν η κυβέρνηση αντέξει ως τότε επανέρχεται δυναμικά στον ορίζοντα.
Είναι γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, βαδίζοντας στα αχνάρια του Γ. Παπανδρέου το 2009 έχει απειλήσει ότι θα προκαλέσει εκλογές με αφορμή την επιλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, του οποίου η θητεία λήγει το Μάρτιο. Βεβαίως, όπως παρατήρησε πολύ σωστά πρόσφατα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και επανέλαβε σε ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς, αυτή η βουλή δεν υπάρχει συγκροτημένη μειοψηφία που να διαθέτει 121 έδρες, τόσες χρειάζονται όμως για να αποτραπεί η εκλογή του Προέδρου. Βεβαίως, ούτε ο Γιώργος διέθετε το 2009 121 έδρες, 102 είχε, μπορούσε όμως βάσιμα να υπολογίζει, ότι το ΚΚΕ (22 έδρες) θα καταψήφιζε την επιλογή Καραμανλή, όπως είχε κάνει και το 2005. Η δέσμευση του ΠΑΣΟΚ ότι θα καταψηφίσει, ισοδυναμούσε με τη δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκκινεί από μια ανάλογη αφετηρία. Ο ίδιος έχει 71 έδρες και το ΚΚΕ 12, σύνολο δηλαδή 83. Με τη Χρυσή Αυγή η μειοψηφία αυτή φτάνει στις 101 έδρες, και χρειάζονται απαραιτήτως όλες οι έδρες των ΑΝΕΛ για να “μπλοκάρει” ο πρόεδρος της Δημοκρατίας – που δεν είναι όλοι διαθέσιμοι. Το σενάριο που κυκλοφορούσε στο Μαξίμου ήταν, πως αν ο υποψήφιος λεγόταν Φώτης Κουβέλης, θα μπορούσε να συγκεντρωθεί η πλειοψηφία των 180 εδρών με τις ψήφους της ΔΗΜΑΡ (15) και κάποιων εκ των ανεξάρτητων και των πρώην Ανεξαρτήτων Ελλήνων
Σε αυτό ακριβώς το σενάριο έβαλε “πάγο” χθες ο κ. Κουβέλης, ο οποίος εκτίμησε ότι “στη βάση των υπαρχόντων στοιχείων, η βουλή δεν θα μπορέσει να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας” Μάλιστα, πρόσθεσε αμέσως μετά, ότι “δεν βλέπει να συγκεντρώνεται ο απαραίτητος αριθμός των 180 ψήφων.» Από τα χείλη του κ. Κουβέλη αυτή η εκτίμηση έχει σημασία, γιατί οδηγεί και στο συμπέρασμα, ότι εκείνος δεν θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος, όπως ήθελαν τα σενάρια. 
Πράγματι, ο κ. Κουβέλης φρόντισε να καταστήσει σαφές ότι δεν τον ενδιαφέρει οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας με την κυβέρνηση. “Το ερώτημα εάν επιστρέφουμε στην κυβέρνηση και κάτω από ποιες προϋποθέσεις, έχει μία και μόνη απάντηση: όχι”, ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σηματοδοτώντας έτσι όμως, πως πέραν του ότι αποκλείει την επιστροφή στην κυβέρνηση, αν του προταθεί η Προεδρία της Δημοκρατίας, δεν θα την δεχτεί.    


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top