νεα κρητη totalfitness news

Αναδρομικές διώξεις για φοροδιαφυγή -Ακόμη και για αδικήματα που έγιναν πριν τεθ
Για φοροδιαφυγή, ακόμη και για αδικήματα που έγιναν πριν από αρκετά χρόνια, θα διώκονται οι παραβάτες. Ο Αρειος Πάγος άναψε το «πράσινο» φως για αναδρομικές διώξεις, ακόμη και για περιπτώσεις πριν τεθεί σε εφαρμογή ο νέος αυστηρότερος νόμος.

Αν και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχε προτείνει το αντίθετο, η Ολομέλεια αποφάσισε την αναδρομική εφαρμογή του νόμου, σύμφωνα με το «Εθνος». Πριν από τον Απρίλιο του 2011, η ισχύουσα νομοθεσία δεν επέτρεπε την άμεση άσκηση ποινικής δίωξης για φοροδιαφυγή αν δεν υπήρχε προηγουμένως απόφαση διοικητικών δικαστηρίων ή δεν είχει προηγηθεί οριστικοποίηση της φορολογικής εγγραφής από τις αρμόδιες αρχές.

Ο νέος νόμος άλλαξε το καθεστώς, ανοίγοντας το δρόμο για άμεση άσκηση ποινικών διώξεων μόλις εντοπιστεί η παράβαση. Η απόφαση του Αρείου Πάγου σημαίνει πως ανοίγει ο δρόμος για άμεσες διώξεις εναντίον φορολογουμένων ακόμη κι αν η παράβαση τελέστηκε πριν από μία 15ετία για παράδειγμα, αν πρόκειται για κακούργημα, ή μία πενταετία σε περίπτωση πλημμελήματος, χωρίς να χρειαστεί να υπάρχουν προϋποθέσεις όπως η απόφαση φορολογικού δικαστηρίου. Δηλαδή ανοίγει ο δρόμος για χιλιάδες υποθέσεις που εκκρεμούν στα διοικητικά δικαστήρια εδώ και χρόνια.

Φωτογραφία: Eurokinissi


Πηγή:  iefimerida.gr 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top