νεα κρητη totalfitness news


Σε διαβούλευση τον Μάρτιο το σχέδιο εθνικής ευρυζωνικής πολιτικής

Τον Μάρτιο θα τεθεί σε διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς το σχέδιο εθνικής ευρυζωνικής πολιτικής, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Επικοινωνιών, Μενέλαος Δασκαλάκης, μιλώντας στο συνέδριο του
υπουργείου Μεταφορών για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας, «Δίκτυα Νέας Γενιάς (NGN): Πυλώνας για τη Διαδικτυακή Ανάπτυξη». Το συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών. 

Το εθνικό αυτό σχέδιο θα είναι βασισμένο σε τρεις πυλώνες: τόνωση της ζήτησης ευρυζωνικών υπηρεσιών, διευκόλυνση και προσέλκυση επενδύσεων, δράσεις ανάπτυξης και λειτουργίας δικτυακών υποδομών. Ο γενικός γραμματέας πρόσθεσε πως παράλληλα πρέπει να διασφαλιστεί η ισορροπία στη ρύθμιση, ενώ τόνισε πως το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η έλλειψη ψηφιακής κουλτούρας. Αναφερόμενος στο έργο της δημιουργίας δικτύου οπτικών ινών που θα φθάνει μέχρι τα σπίτια (FTTH), άφησε να διαφανεί πως πάμε για νέα μελέτη του όλου θέματος, στο πλαίσιο της συζήτησης για τα έργα που θα ενταχθούν στη Νέα Χρηματοδοτική Περίοδο 2014 - 2020.

Ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, από το βήμα του συνεδρίου επανέλαβε και σήμερα, δεύτερη ημέρα των εργασιών, πως «δεδομένου ότι η ψηφιακή οικονομία αναπτύσσεται επτά φορές γρηγορότερα από τους υπόλοιπους τομείς της οικονομίας, οι τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνιών αποτελούν τη λύση στην κρίση και μπορούν να συμβάλλουν στην αναζωογόνηση τόσο της ευρωπαϊκής όσο και της ελληνικής οικονομίας». Ήδη, όπως είπε, τα αποτελέσματα είναι απτά στην Ελλάδα, καθώς παρατηρούμε πλήθος νεοφυών επιτυχημένων επιχειρήσεων στη χώρα μας που δρουν σε παγκόσμια κλίμακα. 

Κατά τη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας, σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος, στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων προωθούνται πολύ σημαντικά ευρωπαϊκά νομοθετήματα με άμεσο αντίκτυπο, τόσο στην καθημερινότητα του πολίτη όσο και στην ανάπτυξη και προώθηση της αγοράς, όπως για παράδειγμα η οδηγία για τη μείωση κόστους εγκατάστασης δικτυακών υποδομών υψηλής ταχύτητας, η ασφάλεια των δικτύων και πληροφοριών, αλλά και το πακέτο για τη διασυνδεδεμένη ήπειρο, δηλαδή η πρόταση Κανονισμού για την Ενιαία Αγορά Τηλεπικοινωνιών (Single Telecom Market).

Σε ό,τι αφορά την Ενιαία Αγορά Τηλεπικοινωνιών, αυτή θεωρείται βασική προϋπόθεση για την επίτευξη της Ενιαίας Ψηφιακής Αγοράς μέχρι το 2015, που έχει τεθεί ως στόχος από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της χώρας μας να υιοθετηθεί οδηγία για τη μείωση του κόστους των ευρυζωνικών υποδομών κατά 25%. Αποτέλεσμα θα είναι να αναπτυχθούν τα ευζωνικά δίκτυα που με τη σειρά τους θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη των αντίστοιχων υπηρεσιών. 

http://www.newsbeast.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top