νεα κρητη totalfitness news

Καμμένος: Με τον Τσίπρα θα μπορούσα να συνεννοηθώΚαμμένος: Με τον Τσίπρα θα μπορούσα να συνεννοηθώ


“Ο Σαμαράς μετέτρεψε τη ΝΔ σε Πολιτική Άνοιξη με πολλή ΕΠΕΝ”, σχολιάζει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Λίγο πριν ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητα Χαϊκάλη στην Περιφέρεια Αττικής, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι προσπάθησε να του πάρει βουλευτές τάζοντάς τους λαγούς με πετραχήλια γιατί “είναι ειδικός στις αποστασίες”, ενώ υποστηρίζει ότι με τον Αλέξη Τσίπρα “μπορώ να συνεννοηθώ”.

Μιλώντας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο κ. Καμμένος απαντά στο πώς μπορούμε να βγούμε από τα Μνημόνια. “Πρέπει να υπάρχει μια εθνική πολιτική. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο κόσμοι στην πολιτική. Εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν στον φεντεραλισμό, στην ομοσπονδιοποίηση, στην κατάργηση των εθνών-κρατών -σε αυτό συμφωνούν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. δηλαδή)- και υπάρχουν και οι άλλοι, οι αντιφεντεραλιστές, που πιστεύουμε στην έννοια του έθνους-κράτους. Αυτοί οι δύο κόσμοι θα συγκρουστούμε στις ευρωεκλογές. Εμείς δεν πιστεύουμε στη μείωση της εθνικής κυριαρχίας. Θα συναντηθούμε, λοιπόν, με δυνάμεις οι οποίες πιστεύουν στην παραμονή της εθνικά κυρίαρχης Ελλάδας. Αυτές οι δυνάμεις προέρχονται και από την Αριστερά την παλιά και από την παλιά Κεντροδεξιά”, δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Και συμπλήρωσε: “Δεν πιστεύω ότι πολίτες, οι οποίοι έχουν υποστεί όλα αυτά, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, θα συνεχίσουν να εγκρίνουν αυτή την πολιτική. Θα την ακυρώσουν και θα τιμωρήσουν τους συγκυβερνήτες. Επειδή στις δημοκρατίες υπάρχει πάντα διέξοδος, ο ελληνικός λαός θα δώσει με σοφία ένα τέτοιο εκλογικό αποτέλεσμα που θα μας υποχρεώσει όλους να ασκήσουμε μια εθνική πολιτική”.

Όσον αφορά στα σενάρια περί συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει: “Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή, πριν από τις εκλογές ή αμέσως μετά τις εκλογές συμφωνούσαμε στο θέμα της διαγραφής του χρέους και της αναγνώρισής του ως επονείδιστου και επαχθούς. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν διαφορετικές φωνές μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχει μια αλλαγή της στάσης. Εγώ πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας είναι καλών προθέσεων και θα μπορούσα να συνεννοηθώ μαζί του. Για να είμαι ξεκάθαρος: δεν θα μπορούσα να συνεννοηθώ με συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που έχουμε εντελώς διαφορετικές απόψεις, όπως για παράδειγμα στα εθνικά θέματα”.

Για τη Χρυσή Αυγή, σχολίασε: “Εμείς θεωρούμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα ναζιστικό μόρφωμα, δημιουργήθηκε με την εύνοια του συστήματος. Η νομιμοποίηση παλαιών στελεχών που βρίσκονταν κοντά στη Χρυσή Αυγή (Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης) οδήγησε ουσιαστικά στην απενοχοποίηση αυτού του χώρου. Οι συγκεκριμένοι τρεις, αλλά και άλλοι, δεν θα περνούσαν ποτέ την πόρτα ούτε του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ούτε του Ράλλη, ούτε του Αβέρωφ, ούτε του Μητσοτάκη, ούτε του Έβερτ, ούτε του Κώστα Καραμανλή, ούτε του Ανδρέα Παπανδρέου δεν έχω καμία αμφιβολία. Ποτέ”. 

“Όμως ο κ. Σαμαράς τούς επέβαλε και τους νομιμοποίησε, τους έβαλε στην κυβέρνηση και στη συνέχεια τους ενθυλάκωσε, μετέτρεψε τη ΝΔ σε Πολιτική Άνοιξη με λίγο ΕΠΕΝ, ή μάλλον με πολλή ΕΠΕΝ», κατέληξε ο κ. Καμμένος.

http://www.news.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top