νεα κρητη totalfitness news

Το κάπνισμα τελικά από ότι φαίνεται… ωφελεί την υγεία καθώς σώζει τον ΕΟΠΠΥ. Αυτό φαίνεται ότι στέλνει ως μήνυμα το Υπουργείο Υγείας καθώς η κυβέρνηση πήρε την απόφαση και αύξησε την τιμή των τσιγάρων ως ...
ισοδύναμο μέτρο για την απόσυρση του εισιτηρίου των 25 ευρώ στα νοσοκομεία.

Έτσι, αντί για 0,05 ευρώ τα τσιγάρα αυξήθηκαν κατά 0,10 ευρώ τόσο στα λεγόμενα «ακριβά» πακέτα που πωλούνται πλέον προς 3,90 ευρώ αντί 3,80 ευρώ προηγουμένως όσο και στα λεγόμενα «φθηνά» που πωλούνται πλέον προς 3,40 ευρώ αντί 3,30 ευρώ.

Πηγές από το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι το Δημόσιο θα εισπράξει τα 0,05 ευρώ συν το ΦΠΑ σαν έσοδο για κάθε πακέτο και επιβεβαιώνουν ότι οι καπνοβιομηχανίες έχουν δικό τους σύστημα τιμολόγησης.

Παράγοντες της αγοράς πάντως εκτιμούν ότι η νέα αύξηση της φορολογίας των καπνικών θα οδηγήσει σε περαιτέρω κάμψη της κατανάλωσης και ταυτόχρονα θα συμβάλει στην άνοδο του λαθρεμπορίου τσιγάρων, το οποίο βρίσκεται σε έξαρση τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η Ένωση Καπνοπωλών, Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας αντέδρασε έντονα επισημαίνοντας ότι η αύξηση της τιμής των τσιγάρων θα φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που η κυβέρνηση επιδιώκει.

Άμεση συνέπεια της αύξησης της τιμής των τσιγάρων θα είναι η κατακόρυφη πτώση της αγοράς καπνού και κατά συνέπεια η μείωση της αγοραστικής κίνησης σε περίπτερα και καταστήματα με είδη ψιλικών. Αποτέλεσμα θα είναι να ανθίσει το λαθρεμπόριο τσιγάρων που εδώ και τόσο χρόνια η Ένωση με δεκάδες επιστολές και αιτήματα στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, σε αρμόδιους Υπουργούς αλλά και άλλους φορείς κάνει αγώνα για την πάταξή του.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Καπνοπωλών, Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας Κωνσταντίνος Ιακώβου με την προβολή του σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα εξήγησε ποιος διαμορφώνει την τελική τιμή πώλησης των τσιγάρων και τελικά ποιος είναι ο μεγαλύτερος μεσάζοντας.

Στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στην πρωινή εκπομπή ΄΄Πρώτη Γραμμή με τους κ. Λυριτζή και κ. Οικονόμου ενημέρωσε για το 86% του φόρου που βάζει το κράτος στην πώληση καπνού, αφήνοντας το υπόλοιπο 14% να μοιραστούν καπνοβιομηχανίες μεσάζοντες και περιπτερούχοι. Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης του Προέδρου της Ένωσης Καπνοπωλών Ψιλικών και Περιπτέρων Κώστα Ιακώβου στο http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=245951\

από το 20.00 λεπτό έως 27.00 λεπτό

Επίσης στον τηλεοπτικό σταθμό Βεργίνα tv ξεκαθάρισε το ελάχιστο ποσοστό κέρδος που έχει ο μικροεπαγγελματίας. Παρακολουθείστε την συνέντευξη του Προέδρου στην εκπομπή

΄΄ΤΑ ΛΕΜΕ΄΄ με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα το α΄ μέρος στο https://www.youtube.com/watch?v=VM7pflhKcow και το β΄ μέρος στο 

https://www.youtube.com/watch?v=Zk6w7jpLvgQ

Μέσα από τα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος της Ένωσης Καπνοπωλών Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας ξεκαθάρισε τι ακριβώς συμβαίνει στη λαθραία αγορά τσιγάρων επισημαίνοντας πως το λαθρεμπόριο συνεχίζει και υπάρχει γιατί απλά δεν υπάρχουν τσουχτερά πρόστιμα

Δυστυχώς τα στοιχεία που βλέπουν το φώς από συνεχείς έρευνες που γίνονται για το λαθρεμπόριο καπνού είναι αποκαρδιωτικά. Ραγδαία είναι η αύξηση της πώλησης λαθραίων τσιγάρων κατά το διάστημα 2009-2013 καθώς υπολογίζεται ότι το λαθρεμπόριο καπνού ξεπέρασε το 20% της αγοράς καπνού.

Σε αυτό σημαντικός παράγοντας είναι το γεγονός ότι ο ειδικός φόρος καπνού αυξήθηκε κατά 60% και σε συνδυασμό με την συρρίκνωση των οικογενειακών εισοδημάτων που υπολογίζεται ότι σε πολλές περιπτώσεις άγγιξε την παραπάνω 4ετία μέχρι και το 40%, οδήγησε στην στροφή προς το λαθραίο καπνό.

Η Ένωση Καπνοπωλών Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνει ότι:

- Οι επιπτώσεις από την αύξηση στα τσιγάρα θα είναι δραματικές για τον κλάδο.

- Το ισχυρό κτύπημα στο κλάδο θα πυροδοτήσει την έκρηξη του λαθρεμπορίου τσιγάρων στην αγορά και την στροφή των καταναλωτών στα παράνομα τσιγάρα αμφιβόλου ποιότητας ως οικονομικότερη λύση.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top