νεα κρητη totalfitness news

Μειώνονται πολύ τα πρόστιμα της Εφορίας -Ο Στουρνάρας κάνει πίσω σε όλα
Σε αλλαγές εκ βάθρων στις διατάξεις που αφορούν στον Φόρο Υπεραξίας ακινήτων και στα φορολογικά πρόστιμα, υποχρεώνεται το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να ξεπεράσει τις σφοδρότατες αντιδράσεις των
επαγγελματιών και των φοροτεχνικών- λογιστών αλλά και τις ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ, στελέχη του οποίου δηλώνουν ότι δικαιώνεται η επικριτική στάση που είχαν κρατήσει κατά τις συζητήσεις στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, πριν ψηφιστούν οι επίμαχες διατάξεις. Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα υπήρξαν οδηγίες προσφάτως και από το Μέγαρο Μαξίμου, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι ακραίες περιπτώσεις, όπως αυτές εντοπίστηκαν με μάλλον σημαντική καθυστέρηση.

Στο Φόρο Υπεραξίας, μετά από τη διαπίστωση ότι ο υπολογισμός του φόρου είναι μάλλον αδύνατος για τα παλαιότερα ακίνητα χωρίς να προκύψουν σημεία και τέρατα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται η εξαίρεση των ακινήτων που αποκτήθηκαν προ 25ετίας, ενώ πονοκέφαλο εξακολουθεί να προκαλεί το πώς ακριβώς θα προσδιορίζεται η αξία κτήσης στα νεώτερα ακίνητα, που δεν βρίσκονται σε περιοχή όπου υπάγεται στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών. Το ΠΑΣΟΚ πρότεινε τη φορολόγηση των προ του 2013 αποκτηθέντων ακινήτων με 7% επί του τιμήματος της πώλησης, με τον φόρο να επιβαρύνει τον πωλητή.

Το μεγάλο... πανηγύρι θα γίνει, ωστόσο, στα πρόστιμα, καθώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει το "ξήλωμα" του πλαισίου που ψηφίστηκε λίαν προσφάτως. Όπως άφησαν να εννοηθεί στελέχη του οικονομικού επιτελείου αλλά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στη σύσκεψη με τον Γ. Στουρνάρα, οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται κοντά σε αυτά που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. Τι σημαίνει, όμως αυτό πρακτικά; ότι κάποια πρόστιμα μπορεί να ελαχιστοποιηθούν σε σχέση με αυτά που ισχύουν από 1/1 αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκαν! Βασικός στόχος είναι η σύνδεση των προστίμων με την απόκρυψη φορολογητέας ύλης, δεδομένο που θα λειτουργήσει ευνοϊκά για όσους υποβάλλουν εκπρόθεσμες δηλώσεις μηδενικού ΦΠΑ. Πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι ότι ειδικά όσον αφορά στη μη έκδοση αποδείξεων, εάν η συνολική αποκρυβείσα αξία είναι μικρότερη των 5.000 ευρώ, το πρόστιμο να μην ξεπερνά τα 600 ευρώ για απλογραφικά βιβλία και τα 1.200 ευρώ για διπλογραφικά, ενώ τώρα προβλέπεται πρόστιμο 1.000 ευρώ και 2.500 ευρώ για κάθε μια μη εκδοθείσα απόδειξη αντιστοίχως!

Αλλαγές δρομολογούνται και στο νέο πλαίσιο συλλογής αποδείξεων, καθώς αφενός εξετάζεται να μειωθεί η "ποινή" του 22% (στο 10% η πρόταση του ΠΑΣΟΚ) αφετέρου να γενικευθεί η υποχρέωση συλλογής, συμπεριλαμβάνοντας και τους ελεύθερους επαγγελματίες.


Πηγή:  iefimerida.gr 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top