νεα κρητη totalfitness news

Πυρά Στουρνάρα στην Τρόικα: Ελπίζω το μυαλό τους να έχει πλέον προσαρμοστεί [βίντεο]
Να... προσγειώσει τη Τρόικα στη πραγματικότητα του υψηλού πρωτογενούς πλεονάσματος, επιχείρησε ο Γιάννης Στουρνάρας, αφήνοντας για πρώτη φορά τόσες αιχμές για το πώς επεξεργάζεται η Τρόικα τα
μακροοικονομικά σενάρια με βάση τα οποία ζητά από την Αθήνα τη λήψη πρόσθετων μέτρων.
Μιλώντας στο συνέδριο «Η συνάντηση της Αθήνας», ο υπουργός Οικονομικών άφησε κατά μέρος τη λίαν διπλωματική γλώσσα που είχε χρησιμοποιήσει προσφάτως απαντώντας στο ερωτηματολόγιο της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου και παραδέχθηκε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η Τρόικα όχι μόνο αμφισβητούσε το πρωτογενές πλεόνασμα αλλά συν τοις άλλοις ζητούσε 3 δισ ευρώ, συμπληρώνοντας ότι οι εξελίξεις τους διέψευσαν πανηγυρικά.

Ο Γιάννης Στουρνάρας απέφυγε, πάντως, επιμελώς να προδιαγράψει την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, όπως επίσης να προβλέψει πότε θα επιστρέψουν οι επικεφαλής της Τρόικας, γνωρίζοντας ότι παραμένουν πολλά και δύσκολα θέματα σε εκκρεμότητα.

«Ελπίζω το μυαλό τους να έχει προσαρμοστεί», τόνισε χαρακτηριστικά, με φόντο τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι αν και για το 2014 φαίνεται να μην υπάρχει πλέον πίεση, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη απόσταση για το δημοσιονομικό «κενό» του 2015. Μόνο τυχαία δεν χαρακτηρίζεται, άλλωστε, η αναφορά του στους αυτόματους σταθεροποιητές, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι η Αθήνα ζητά από τη Τρόικα να χαμηλώσει τον πήχη των δημοσιονομικών της απαιτήσεων, έτσι ώστε να μπορέσει να πάρει «ανάσα» η οικονομία και να αποφέρει μέσω της ανάπτυξης περισσότερα φορολογικά έσοδα.

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων στη Γερμανία για τις Ευρωεκλογές, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι το προσεχές διάστημα είναι κρίσιμο, γιατί η βελτίωση στους δείκτες δεν θα έχουν αλλάξει ακόμα τη καθημερινότητα των πολιτών, κρούοντας το κώδωνα του κινδύνου για τις "δυνάμεις του λαϊκισμού". Προχωρώντας, δε, ένα βήμα παραπέρα προέτρεψε εμμέσως πλην σαφώς τα δύο κόμματα της κυβέρνησης να μην ενδώσουν στις πιέσεις για πρόωρες εκλογές.


Πηγή:  iefimerida.gr 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top