νεα κρητη totalfitness news

Νέες αρνητικές πτυχές της οικονομικής κρίσης την οποία βιώνει η Ελλάδα από το 2009 ανακαλύπτονται μέρα με τη μέρα, καθώς εκτός της υπερφορολόγησης, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και
της...ανεργίας που είναι τα βασικότερα προβλήματα, η εφημερίδα «The Scotsman» φέρνει στο φως και ένα υγειονομικό δράμα που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα της κρίσης.

Η μείωση των πόρων προς την Υγεία, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, έχουν φέρει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε βαριές ασθένειες όπως είναι το AIDS, η φυματίωση, η κατάθλιψη και ο θάνατος βρεφών. Οι δαπάνες για την υγεία της κυβέρνησης έχουν μειωθεί όπως αναφέρει το άρθρο και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ασφάλιση υγείας.

Επιπλέον, οι περικοπές που έγιναν στα προγράμματα πρόληψης του AIDS, τα ποσοστά του ιού HIV και της φυματίωσης σε χρήστες ναρκωτικών έχουν κορυφωθεί, με μελέτες να δείχνουν πως έχουν αυξηθεί ακόμα και οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα κατά 45%, μεταξύ 2007 και 2011.

Παράλληλα τα αποτελέσματα της έρευνας του ρεπορτάζ, δείχνουν ότι η κατάθλιψης υπερδιπλασιάστηκε το 2008-2011, λόγω της οικονομική δυσπραγία.

Οι αυτοκτονίες και τα προβλήματα ψυχικής υγείας τείνουν να είναι λιγότερο δημοσιοποιημένες, έτσι ώστε «αυτό είναι ίσως μόνο η κορυφή του παγόβουνου » δήλωσε ο Αλέξανδρος Κεντικελένης του Πανεπιστημίου του Cambridge, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

Ο κ. Κεντικελένης και οι συνεργάτες του παρατήρησαν επίσης μια αύξηση 21% σε θανάτους βρεφών. Σύμφωνα με τα στοιχεία από την ελληνική εθνική σχολή δημόσιας υγείας «ορισμένες έγκυες γυναίκες δεν έχουν πλέον πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη , ως εκ τούτου, οι επιπλοκές αργότερα στην εγκυμοσύνη τους, μπορεί να είναι πιο έντονες».

Μέσα σε αυτό το δραματικό πλαίσιο οι Γιατροί του Κόσμου έχουν διπλασιαστεί τον αριθμό των προγραμμάτων που λειτουργούν στην Ελλάδα, από την έναρξη της κρίσης.

sofokleousin.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top