νεα κρητη totalfitness news

«Εκτεθειμένη η κυβέρνηση στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων»Επίθεση στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από την Ρένα Δούρου

Εκτεθειμένη είναι η κυβέρνηση στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία, τονίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, σχολιάζοντας σχετική συζήτηση στο γερμανικό κοινοβούλιο. Σύμφωνα με τη συζήτηση στο γερμανικό κοινοβούλιο, που επικαλείται η κα Δούρου:

«Ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύσεις για επανορθώσεις και για το κατοχικό δάνειο μετά τον Απρίλιο του 2013;», ρωτήθηκε η γερμανική κυβέρνηση από το γερμανικό κόμμα Die Linke, που κατέθεσε επερώτηση στη γερμανική Βουλή, σχετικά με τις γερμανικές οφειλές κατά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο προς την Ελλάδα. 

«Κανένα σχετικό αίτημα από τότε», ήταν η απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης.
Η κα Δούρου τονίζει ότι η απάντηση αυτή αφήνει άκρως εκτεθειμένη την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Προσθέτει δε ότι η επερώτηση του Die Linke είχε ως αφετηρία γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Γερμανικής Βουλής, σύμφωνα με την οποία, η Ελλάδα μπορεί με ίσες πιθανότητες επιτυχίας, κατά το διεθνές δίκαιο, να προβάλλει την δική της άποψη έναντι της κατηγορηματικής άρνησης του Βερολίνου να αναθεωρήσει τη στάση του. 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ότι από τις 24 Απριλίου 2013 και παρά τη σχετική δέσμευση του τότε υπουργού Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλου, η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στη σύσταση διακομματικής Επιτροπής για το θέμα. Πρόσφατα μάλιστα με επιστολή του προς τον Ευ. Μεϊμαράκη, ο Μανώλης Γλέζος ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής να υποβάλλει, όπως έχει τη δυνατότητα από τον Κανονισμό της Βουλής, πρόταση σύστασης Επιτροπής για τη μελέτη ζητημάτων εθνικού ενδιαφέροντος.

Γίνεται πλέον όλο και πιο σαφές, καταλήγει η κα Δούρου, ότι στο ερώτημα «αν όχι τώρα, πότε θα υλοποιηθεί η ικανοποίηση του ιστορικά τεκμηριωμένου, νομικά θεμελιωμένου και ηθικά αυτονόητου αιτήματος», η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου απαντά «ποτέ»

http://www.newsbeast.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top