νεα κρητη totalfitness news

Περισσότερα λουκέτα μικρομεσαίων επιχειρήσεων εξαιτίας των φορολογικών και ασφαλιστικών ρυθμίσεων που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση προέβλεψε ότι θα έχουμε μέσα στο 2014 το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ κατά τη...
συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ και το Πρόεδρό της κ. Φώτη Κουβέλη. Παράλληλα η ΓΣΕΒΕΕ προειδοποίησε ότι με την ακολουθούμενη πολιτική ο ΟΑΕΕ βρίσκεται στα πρόθυρα του κλεισίματος. Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθάς και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κ. Φ. Κουβέλης δήλωσαν:

Γ. Καββαθάς: Το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο, κ. Κουβέλη. Του θέσαμε τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται από την υπερφορολόγηση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Ιδιαίτερα από τον κώδικα φορολογικής απεικόνισης και τα εξαντλητικά πρόστιμα τα οποία επιβάλλονται. Οι επιχειρήσεις οι οποίες κατόρθωσαν να επιβιώσουν τα 4 χρόνια της κρίσης θα κλείσουν μέσα στο 2014 δημιουργώντας βεβαίως και προβλήματα, αύξηση της ανεργίας και κοινωνική αναταραχή. Από την άλλη πλευρά - κι έχουμε τη πλήρη στήριξη του Προέδρου στα φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα τα οποία είναι καίρια για τους επαγγελματίες εμπόρους και βιοτέχνες, - θεωρούμε ότι ο ασφαλιστικός μας φορέας βρίσκεται στα πρόθυρα του κλεισίματος. Περισσότεροι από 350.000 συνάδελφοί μας είναι εκτός ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης. Οι επαγγελματίες προς τον οργανισμό έχουν συσσωρευμένα χρέη που ξεπερνούν τα 7 δις και αν δεν πάμε σε μια ρεαλιστική ρύθμιση των οφειλών των επαγγελματιών θα έχουμε πλειστηριασμούς κατοικιών μετά τη λειτουργία από 1-1-2014 και του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών. 

Φ. Κουβέλης: Είναι δυσβάστακτη πια η κατάσταση για το χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 1.000.000 και πλέον ασφαλισμένοι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες βρίσκονται έξω από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για το λόγο ότι δεν μπορούν στοιχειωδώς να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις. Υπάρχει λύση. Να κεφαλαιοποιηθούν οι οφειλές, να αφεθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες να επιλέγουν την ασφαλιστική κάλυψη, επιλέγοντας ειδικότερα την κλάση στην οποία θέλουν να ενταχθούν. Και βεβαίως κανένας πολίτης είτε έχει ασφαλιστική ενημερότητα είτε δεν έχει, δεν πρέπει να στερείται το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη. Το φορολογικά πρόστιμα είναι απαράδεκτα, δυσβάστακτα και στην κυριολεξία τινάζουν στον αέρα και όσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν απομείνει. Αυτά πρέπει να αλλάξουν αμέσως διότι εκτός από το ότι είναι κοινωνικά άδικα είναι και οικονομικά αναποτελεσματικά. Πρέπει να χρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πρέπει οι τράπεζες, οι οποίες έκαναν την ανακεφαλαιοποίησή τους με χρήματα του ελληνικού δημοσίου - το δημόσιο χρέος έχει χρήματα που δόθηκαν στην ανακεφαλαιοποίηση - να ανοίξουν τη στρόφιγγα και να χρηματοδοτήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση η οποία είναι και η μόνη η οποία μπορεί να περιορίζει την καλπάζουσα ανεργία. Και τα άλλα λουκέτα που αναμένονται θα οδηγήσουν σε περαιτέρω εκτίναξη τους δείκτες της ανεργίας. 

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top