νεα κρητη totalfitness news

Την παραμονή το πρωί με τη βοήθεια του Αρχιεπισκόπου, του π. Ριχάρδου και της κατηχήτριας κυρίας Φανής Δάσκου, έγινε η τελευταία κατήχηση των τριών παιδιών που κατά την  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Πανήγυρης θα λάβαιναν για πρώτη φορά την Αγία Κοινωνία.

Η τελευταία αυτή κατήχηση ολοκληρώθηκε με το Μυστήριο της Εξομολόγησης που  τέλεσε για τα τρία παιδιά ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

Το απόγευμα της παραμονής τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός με τη συμμετοχή και του π. Ριχάρδου. Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες και η Μητρόπολης μας στην κορυφή του Κάστρου της Νάξου, η παρουσία όμως των ενοριτών ήταν ικανοποιητική  και πιο ικανοποιητική ακόμη ήταν η ενεργός συμμετοχή τους.
Μετά το σύντομο ανάγνωσμα ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για τη σημασία της Υπαπαντής και ιδιαίτερα στάθηκε στο περιστατικό που ενώ ο γέρων Συμεών κρατούσε στην αγκαλιά του το Βρέφος Ιησού, δηλαδή τον ίδιο το Θεό, ήταν στην πραγματικότητα Εκείνους που στήριζε τον ίδιο τον Συμεών. Είναι μία σκηνή που θα επαναληφτεί, είπε ο Αρχιεπίσκοπος και αύριο όταν όσοι κοινωνήσουμε στα Άχραντα του Χριστού Μυστήρια δεν θα κρατήσουμε το Θεό μας στην αγκαλιά μας αλλά στην καρδιά μας και θα Του  ζητήσουμε να μας υποβαστάζει Εκείνος σ όλη την επί γης ζωή μας.
Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
 Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό μας Ναό στη Νάξο από τον Αρχιεπίσκοποι μας π. Νικόλαο. Μαζί του συλλειτούργησε και ο π. Ριχάρδος Ταράσκεβιτς, εφημέριος Μυκόνου και Πάρου, οποίος έφθασε από την Παρασκευή το μεσημέρι για να βοηθήσει στην όλη προετοιμασία και στην τέλεση της Πανήγυρης.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευρίσκεται στη Νάξο από δέκα ημέρες και θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, αντικαθιστώντας τον εφημέριο  π. Μανώλη ο οποίος ευρίσκεται στην Αθήνα για λόγους υγείας.
Στην αρχή της Θείας Λειτουργίας έγινε η ευλογία των κεριών και τα τρία παιδιά, άναψαν με το αναμμένο τους κερί τα κεριά όλων των παρόντων. Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες ο Μητροπολιτικός Ναός ήταν πλήρης από ενορίτες που έσπευσαν να γιορτάσουν την υπαπαντή τους με τον Κύριο και να προσευχηθούν  για τους αφιερωμένους και τις αφιερωμένες στον Κύριο.
Ο Αρχιεπίσκοπος, μετά την ανάγνωση του ιερού Ευαγγελίου, μίλησε στην Εκκλησία για την πολλαπλή υπαπαντή που πραγματοποιείται  αυτή τη στιγμή στον συγκεκριμένο χώρο του Μητροπολιτικού μας Ναού.
Υπενθύμισε πως υπάρχει η «Εκκλησία Ναός» και η «Εκκλησία Λαός». Σήμερα  γίνεται η  συνάντηση  της Εκκλησίας Λαός μέσα στην Εκκλησία Ναό.
Ο Κύριος έρχεται να μας συναντήσει  και εμείς με αναμμένα τα κεριά περιμένουμε αυτή η συνάντηση που θα είναι μυστηριακή αλλά και πραγματική. Σε λίγο κάτω από τα είδη του Άρτου και του Οίνου θα είναι εδώ παρών ο Αναστημένος Χριστός.
Εδώ θα γίνει και μία πολύ όμορφη άλλη συνάντηση. ΝΜά συνάντηση που γινόταν συχνά στη ζωή του Χριστού. «Αφήστε, έλεγε, τα παιδιά να έλθουν   σε μένα διότι σ’ αυτά ανήκει η Βασιλεία του Θεού». Τρία παιδιά της εδώ Εκκλησίας μας, ο Μανώλης, ο Διονύσης και ο Φιλίδιος σε λίγο θα συναντηθούν με τον Χριστό που θα τα αγκαλιάσει και θα τα φυλήσει, διότι τα αγαπά πάνω από όλες και όλους μας.
Έχει δίκιο ο Χριστός να αγαπά αυτά τα παιδιά,  διότι χθες μέσα από το Μυστήριο της Μετανοίας ζήτησαν  και έλαβαν τη συγγνώμη από τον Κύριο ακόμη και για τα μικρά πλημμελήματα τους.  Αυτά τα τρία παιδιά είναι τρία μέλη της Εκκλησιάς που είναι τα πιο άξια από όλους μας για να λάβουν σήμερα την  Αγία Κοινωνία με τον Χριστό. Ετοιμάστηκαν με την κατήχηση να  υπαντήσουν για πρώτη φορά τον Κύριο, όχι μόνο με την απλή τους συμμετοχή στο Μυστήριο της Ευχαριστίας αλλά και κοινωνώντας στο Σώμα και στο  Αίμα του Χριστού που τους εξασφαλίζει μία προσωπική και ουσιαστική συνάντηση μαζί Του.
Τα τέλος αναφέρθηκε και σε μία άλλη συνάντηση που πραγματοποιεί ο Ποιμένας αυτής της Εκκλησίας, ο Επίσκοπος της  που ήρθε  να συναντηθεί με το νοητό ποίμνιό του και το ποίμνιο με τον Ποιμένα του. Μία συνάντηση που γίνεται πάντα με πολλή αγάπη και από τις δύο πλευρές και το τελευταίο διάστημα  ανοίγει  καινούριους  ορίζοντες και νέες προοπτικές. Η Εκκλησία της Νάξου προχωρεί αργά αλλά σταθερά σε μία σημαντική ανανέωση της τοπικής Εκκλησίας μας. Πραγματοποιούνται πρωτοβουλίες οι οποίες ενθουσιάζουν τα μέλη της, αναθερμαίνονται κάποιες ψυχρές καρδιές που  αναζητούν  τη ζεστασιά της κοινότητας και της πίστης.
Τα τρία παιδιά της Πρώτης Κοινωνία έδειξαν ιδιαίτερη προσοχή σε όσα άκουσαν κατά την προετοιμασία και είχαν ένα ενεργό και συμβολικό ρόλο στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας. Η προσοχή τους, η γαλήνη τους, η στάση τους μαρτυρούσαν πως με το δικό τους παιδικό τρόπο αντιλαμβανόταν τι συνέβαινε στη ζωή τους εκείνη τη σημαντική ημέρα της Υπαπαντής του Κυρίου του έτους 2014. 
Ήταν εκείνα που συνόδεψαν με τα κεριά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, 
έφεραν στην   Άγια Τράπεζα τα λουλούδια για να στολιστεί, το ψωμί και το κρασί για το Μυστήριο της Ευχαριστίας,
 προσκύνησαν με το δικό τους τρόπο τη στιγμή της καθαγίασης, 
κρατώντας το χέρι του Επισκόπου απεύθυναν την προσευχή του «Πάτερ ημών»,αντάλλαξαν ασπασμό με τον Επίσκοπο, τον συλλειτουργούντα π. Ριχάρδο, τους λειτουργοϋπηρέτες , τους γονείς τους και όλη την παρούσα Εκκλησία.
Η πρώτη συνειδητή υπαπαντή του Μανώλη με τον Χριστό
Η πρώτη συνειδητή υπαπαντή του Διονύση με τον Χριστό
Η πρώτη συνειδητή υπαπαντή του Φιλίδιου με τον  Χριστό
Τα  παιδιά, η κατηχήτρια, ο Συλλειτουργός και ο Αρχιεπίσκοπος

Μετά τη Θεία Λειτουργία έγινε μία πολύ φιλική συνάντηση  των παρόντων με τον Αρχιεπίσκοπο στην αίθουσα υποδοχής της Αρχιεπισκοπής  όπου έγινε και λιτό κέρασμα. Μία ποσότητα προσφέρθηκε από τους  γονείς των τριών παιδιών που κοινώνησαν για πρώτη φορά  και μία άλλη πρωτότυπη ποιότητα που κατασκεύασε η κατασκευάστηκε η δεξιοτεχνία των χεριών της κυρίας Μαρίας Κώνστα, η οποία και δικαιολογημένα έλαβε πολλά συγχαρητήρια. 
ΚΑΝ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top