νεα κρητη totalfitness news

Στις 15-16 Φεβρουαρίου έγινε η πρώτη διήμερη συνάντηση για το 2014 των εφήβων της τοπική μας Εκκλησίας στο Ιερό Προσκύνημα της Ιεράς Καρδίας στο Εξώμβουργο Τήνου.

Στη συνάντηση αυτή οι έφηβοι από ολες τις ενορίες της Τήνου είχαν την ευκαιρία να ζήσουν ομαδικά μία ξεχωριστή εμπειρία που τους ένωσε περισσότερο και τους έδωσε απαντήσεις σε ερωτήματα όπως:
1) Ποιό είναι το δικό μου σχέδιο ζωής;
2) Σε ποιό στάδιο βρίσκεται η πορεία της πίστης μου;
3) Ποιός είναι ο ρόλος του Ιησού στο σχέδιο της ζωής μου;
4) Πήγαινε, πούλησε τα υπάρχοντά σου και ακολούθησέ με: τι λένε για τη ζωή μου όλα αυτά;
Με τη βοήθεια των εμψυχωτριών τους αλλα και του εκκλησιαστικού τους παραστάτη Ιεροδιακόνου π. Ιωάννη Σκλάβου, τα παιδιά εργάστηκαν ομαδικά πάνω στην ερώτηση που  έκανε  ο πλούσιος νέος  στην περικοπή του ευαγγελίου  "Διδάσκαλε καλέ, τι πρέπει να κάνω για να έχω την αιώνια ζωη;"  ώστε να καταλήξουν σε ένα στόχο-συμπέρασμα ο καθένας για το δικό του σχέδιο ζωής και για το πόσο κοντά βρήσκεται σε αυτό.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε πολλές δραστηριότητες όπως:
Ψάχνοντας τον αληθινό άνθρωπο-κρυμμένος θησαυρός
Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες των 4 ατόμων. Σε κάθε ομάδα δώθηκε ένας χάρτης της περιοχής που τους έδινε κατεύθυνση για να ξεκινήσουν να βρούν τον κρυμμένο θυσαυρό. Σκοπός της δραστηριότητας με τη βοήθεια καθε στοιχείου (ανθρώπινου χαρακτηριστικού) που έβρισκαν να συλλέξουν ένα puzzleμε τη μορφή του Ιησού. Φυσικά απο το παιχνίδι δεν έλειπαν οι παρεμβολές, όπως λανθασμένη κατεύθυνση ή λάθος πληροφορίες που δυσκόλευαν τη συλλογή και το στόχο της δραστηριότητας. 
Στο τέλος όλοι  συγκεντρώθηκαν στη μεγάλη αίθουσα  για μια καλύτερη εμβάθυνση σε αυτή τους την «ανακάλυψη»
Πολλοί για ένα μοναδικό σχέδιο
Τα παιδιά σε ομάδες όπως και στην προηγούμενη δραστηριότητα κλήθηκαν να εκτελέσουν ένα συγκεκριμένο καθήκον η κάθε ομάδα, χωρίς να ξέρει η μία ομάδα τα καθήκοντα της άλλης. Στο τέλος της εργασίας τους συγκεντρώθηκαν όλες οι ομάδες μαζί με σκοπό να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Εκεί ανακάλυψαν πως προέκυψε μία μικρογραφία με τη δουλειά καθε ομάδας να ενόνετε με της άλλης.
Για καλύτερη κατανόηση της δραστηριότητας παρακολουθήσαμε όλοι μαζι ενα φιλμ όπου ο πρωταγωνιστής μιλά για το ρόλο του καθενός μας στον κόσμο. Συνεχίστηκε μέχρι αργά η συζήτηση πανω στη δραστηριότητα και το φιλμ.
Βήμα μετά από κάθε άλλο βήμα
Στη μέση της αίθουσας τα χαρτόνια με ζωγραφησμένους πολλούς δείκτες που υποδεικνύουν τα σχέδια της ζωης του καθενός μας. Τα παιδιά πήραν λίγο χρόνο να σκεφτούν κι άρχισαν να ζωγραφίζουν το σχέδιο του ποδιού τους και να αιτιολογούν το πως νομίζουν οτι σέβονται το δικό τους όνειρο ζωής αναλόγως τα βέλη που είχαν διαλέξει και ηταν:
1)Σταματημένα
2)Σε κίνηση
3)Προς την εκπλήρωση
4)πολύ μακριά     
Φυσικά υπήρχε και ελεύθερος χρόνος όπου όλοι είχαν την ευκαιρία να εκτονωθούν αλλά και χρόνος για περισυλλογή 
Το πρωί της Κυριακής συμμετήχαμε όλοι στην Ακολουθία του Λόγου 
Μετά ακολούθησε το γεύμα αγάπης!
Η όμορφη παρέα, μετά την αναμνηστική φωτογραφία, χώρισε δίνοντας υποσχέσεις για μια επόμενη συνάντηση!!!!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top