νεα κρητη totalfitness news

Την Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014, έγραφε μεταξύ άλλων ο  Δημήτρης Σωτηρόπουλος στον ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟ: ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ, ΜΟΝΟΝ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ είναι δίπλα στον λαό και βοηθά τους σεισμόπληκτους κατοίκους της Κεφαλονιάς!

Το έχουμε πει και το ξαναλέμε: Ένας από τους λόγους που οι ποταποί αντίχριστοι πολεμούν χυδαία και λυσσασμένα ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, είναι το τεράστιο φιλανθρωπικό της έργο και η βοήθεια, υλική και πνευματική που παρέχει στον ανήμπορο συνάνθρωπό μας!

Έτσι λοιπόν, για μία ακόμα φορά, ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ, αποδεικνύεται εμπράκτως ΠΟΙΟΣ βρίσκεται κοντά στον λαό: ΜΟΝΑΧΑ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!!
ΜΟΝΟΝ αυτή έτρεξε αμέσως και ανέλαβε τη σύτισση των κατοίκων της Κεφαλονιάς!
ΜΟΝΟΝ αυτή προσέτρεξε άμεσα στους σεισμόπληκτους, καταμετρώντας και ικανοποιώντας τις ανάγκες τους για ρούχα, θέρμανση, ακόμα και νερό!

ΜΟΝΟΝ αυτή στηρίζει ψυχικά τους πληγέντες κατοίκους και τους δίνει κουράγιο, δύναμη και υπομονή!

ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΗ!!!

Αλήθεια, πού εξαφανίστηκαν οι άλλοι «φιλάνθρωποι»;
Για παράδειγμα, είδατε πουθενά άλλες «Εκκλησίες»; 

- Πού είναι οι πάμπλουτοι Καθολικοί (με τεράστια περιουσία ΚΑΙ στην Κεφαλονιά);
…………….
Επειδή δύο φορές στείλαμε στον ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟ  τα παρακάτω στοιχεία,  που αποδεικνύουν περίτρανα πως δεν «έμεινε μόνη  για χιλιοστή φορά η Ορθόδοξη Εκκλησία κοντά στο  σεισμόπληκτο λαό της Κεφαλληνίας», αλλά δυστυχώς δεν δημοσιεύτηκαν, το κάνουμε εμείς, διότι  η ελλιπής ενημέρωση  δημιουργεί εντυπώσεις και είναι ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ!



ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ
ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ

Αρ. Πρωτ.37/2014
Αρ. φακ. 900/900ΣΤ
Τήνος 11/2/2014
Αγαπητέ κύριε Σαντορινιέ,
Καθώς  μέσω της ιστοσελίδας σας διερωτάστε γιατί οι ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ Καθολικοί (όλες οι Αρχιεπισκοπές και οι Επισκοπές μας μετά πολλών βασάνων καταφέρνουμε να εξασφαλίζουμε τους φόρους του κράτους!), δεν σκέφτηκαν να βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους της Κεφαλληνίας και αφήσαμε μόνη την Ορθόδοξη Εκκλησία να σηκώσει το βάρος της βοηθείας, θέλω απλώς να σας πω πως εκτός από το φωτογραφικό υλικό που μαρτυρεί την παρουσία της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο χώρο των καταστροφών, υπάρχουν κι άλλες ενέργειες που έγιναν, που δεν προβλήθηκαν, ως συνήθως!
Σας παραπέμπω λοιπόν σε συγκεκριμένες επίσημες ενέργειες της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα:

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Μοντσενίγου 3 – 491 00 ΚΕΡΚΥΡΑ
τηλ. 2661030277 φαξ. 2661031675
e-mail: cathepco@otenet.gr
Κέρκυρα 05 Φεβρουαρίου 2014


Προς τους Εφημέριους, Λειτουργούς και Ιερομονάχους
της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Κερκύρας, Ζακύνθου – Κεφαλληνίας
και του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης

Κοινοποίηση
Μέλη Ι.Σ.Κ.Ι.Ε. στις Έδρες τους
Γραφείο Τύπου Ι.Σ.Κ.Ι.Ε.
Εφημερίδα «Καθολική»
Κάριτας Ελλάς

Πενήντα χρόνια μετά τους ισοπεδωτικούς σεισμούς του 1953, που κατέστρεψαν ολοσχερώς τη Ζάκυνθο και την Κεφαλληνία, τα ξημερώματα της Κυριακής 26 Ιανουαρίου η γη σείστηκε ξανά στο Ληξούρι, στην Πύλαρο και στο Αργοστόλι. Έξι σχεδόν ρίχτερ και αμέτρητοι ισχυροί μετασεισμοί που συνεχίζονται έως σήμερα, αναστάτωσαν τους κατοίκους, προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε ιδιωτικές και κυρίως σε δημόσιες εγκαταστάσεις, ανέσκαψαν δρόμους, γκρέμισαν το λιμάνι και τους δρόμους που οδηγούν στο Ληξούρι, απομονώνοντας τους κατοίκους της πόλης, και δημιούργησαν, σε συνδυασμό με τις κακές καιρικές συνθήκες, σοβαρά προβλήματα στις υποδοχές και απίστευτη ταλαιπωρία στους κατοίκους.
Η Εκκλησία μας δεν βγήκε αλώβητη από αυτή τη νέα δοκιμασία…... Αν και στους σεισμούς του 1953 είχαν ισοπεδωθεί ολοσχερώς τόσο οι ναοί όσο και το μοναστήρι των Καπουκίνων, με τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας που πήραν τότε, ο ναός μας του Αγίου Νικολάου Αργοστολίου, παρά την πλημμελή του συντήρηση, άντεξε το φετινό ταρακούνημα. Επιφανειακές υπήρξαν οι ζημιές, κυρίως από σοβάδες, έπιπλα, τζάμια και μέρος της οικοσκευής που κατέπεσε. Το ίδιο όμως δεν συνέβη με το κοιμητήριό μας στο Δράπανο, όπου τόσο το παρεκκλήσιο υπέστη ελαφρές ζημιές, όσο και πολλοί τάφοι άνοιξαν ή καταστράφηκαν οι επενδύσεις τους. Για να είμαστε απόλυτα βέβαιοι για την στατικότητα του ιερού μας Ναού και του περιβάλλοντος χώρου, περιμένουμε ακόμα την αυτοψία και τη βεβαίωση του αρμόδιου κλιμακίου νομομηχανικών και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
…………….
Ο εφημέριος σήμερα, ο π. Κρίστιαν Βέρες, βρίσκει φιλοξενία σε σπίτια ενοριτών και μαζί τους τελεί τη Θεία Λειτουργία και Ευχαριστία. Ευτυχώς, φέτος, δεν υπάρχουν θύματα και ανθρώπινες απώλειες, αλλά ο φόβος ενός ισχυρότερου σεισμού δεν αφήνει κανέναν να ησυχάσει.
Απ’ όλη την Ελλάδα μας παίρνουν τηλέφωνο και ρωτούν για την Εκκλησία μας, στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης και η Κάριτας Ελλάς αναλαμβάνει να στείλει ένα φορτηγό με πόσιμο νερό για τους κατοίκους της πόλης. Μόλις φθάσει, ο εφημέριος θα μπορέσει να το διανείμει από την Εκκλησία, σε όλους εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Και είναι πάρα πολλοί…
Με την σκέψη στραμμένη στην Κεφαλονιά και στη δοκιμασία που αντιμετωπίζει, ζητώ να προσευχηθούμε όλοι να μην υπάρξει χειρότερο κακό. Πάνω απ’ όλα ζητώ από όλους τους συναδέλφους μου ιερείς και ιερομονάχους των εκκλησιαστικών επαρχιών της Αρχιεπισκοπής της Κέρκυρας και του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης, στις εκτενείς δεήσεις της Κυριακής να μην παραλείψουν να αναφέρουν μία προσευχή για τους πιστούς και τους κατοίκους της Κεφαλληνίας, ο Θεός να τους δίνει δύναμη και υγεία να αντιμετωπίζουν κάθε δυσκολία και την πιστότητα να προχωρούν πέρα από αυτήν.
Ας δείξουμε όλοι έμπρακτα την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή μας και ας σταθούμε με κάθε τρόπο δίπλα στα αδέρφια μας της Κεφαλονιάς που υποφέρουν.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και σας χαιρετώ με αγάπη Χριστού.

Ο Αρχιεπίσκοπός σας
+ Ιωάννης Σπιτέρης


ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ
ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ

Αρ.Πρωτ.33/2014
Τήνος 7/2/2014
Προς
τους αγαπητούς εφημερίους μας, μοναχούς και μοναχές,
όλο το αγαπητό πλήρωμα της Εκκλησίας μας
και κάθε άνθρωπο καλής θέλησης
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ
Αγαπητοί μου,
Όλοι γνωρίζετε τις καταστροφές που προκάλεσε ο μεγάλος σεισμός και οι πολλές μετασεισμικές δονήσεις  στην Κεφαλονιά.
Πιστεύω ότι η πιο μεγάλη βοήθεια που μπορούμε να προσφέρομε στους σεισμόπληκτους αδελφούς μας είναι η προσευχή μας προς τον Κύριο, ώστε να  σταματήσει ο σεισμός, αν είναι αυτό το θέλημά Του.
Ζητώ στους εφημερίους κατά τις Λειτουργικές συνάξεις να προσθέσουν στις δεήσεις των πιστών και την ακόλουθη: «Για τους αδελφούς μας στην Κεφαλληνία που υποφέρουν εξ αιτίας των καταστροφών του σεισμού:  στα παιδιά   να επιστρέψει και πάλι το χαμόγελο στο πρόσωπό τους, στους ενήλικες να στηρίξουν την ελπίδα τους στο Θεό και στην έμπρακτη συμπαράστασή μας, ώστε με ηρεμία και πίστη στην αγάπη Του να αντιμετωπίσουν τη σκληρή δοκιμασία του σεισμού, ας παρακαλέσουμε τον Κύριο».
Καλό είναι να βοηθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο τους συνανθρώπους μας που σε τέτοιες δύσκολες στιγμές  έχουν ανάγκη από την έμπρακτη αγάπη μας. Σας κοινοποιώ το λογαριασμό Τραπέζης της Ενορίας που ζητήσαμε από τον Υπεύθυνο Αρχιεπίσκοπο Κερκύρας κλπ π. Ιωάννη:ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 315/903524-93 -ΙΒΑΝ GR8501103150000031590352493
SWIFTBICETHNGRAA- ΑΡΜΑΚΟΛΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ - VERESCRISTIANALEXANDRU. Σ’ αυτόν το λογαριασμόο καθένας μας, αν θέλει κι αν έχει τη δυνατότητα, μπορεί να καταθέσει την αγάπη του για τους σεισμόπληκτους αδελφούς μας.

Ο Αρχιεπίσκοπός σας
+Νικόλαος

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΣΥΡΟΥ

Σύρος 4/2/2014

Αγαπητοί μου, χθες σας έγραφα:
«Η πιο μεγάλη βοήθεια, και ταυτόχρονα η πιο εύκολη που μπορούμε να προσφέρομε στους σεισμόπληκτους αδελφούς μας είναι η προσευχή μας προς τον Κύριο ώστε να  σταματήσει ο σεισμός, αν είναι αυτό το θέλημά του».
Καλό είναι όμως να βοηθήσουμε και οικονομικά τον εφημέριο διότι σε τέτοιες περιστάσεις πολλοί θα του ζητούν την βοήθεια της Εκκλησίας. Και θα είναι θλιβερό να μη μπορεί να δώσει ένα χέρι βοήθειας. Παίρνω την πρωτοβουλία να  παρακαλέσω τον Αρχιεπίσκοπο Κερκύρας, να μας κοινοποιήσει με e-mail  ένα λογαριασμό τραπέζης όπου ο καθένας, αν θέλει κι αν έχει τη δυνατότητα, να καταθέσει ό,τι μπορεί, έστω και 10 €. Η Επισκοπή Σύρου θα καταθέσει 5.000 €.

Ο Επίσκοπος Σύρου, Θήρας και Κρήτης + Φραγκίσκος

Σας στέλνω και λογαριασμό τραπέζης που μου έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας για να καταθέσετε ενδεχομένως την προσφορά σας.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 315/903524-93
ΙΒΑΝ GR8501103150000031590352493
SWIFTBICETHNGRAA

**********

Η Κάριτας Ελλάς ανεγνωρισμένο Σωματείο Αγαθοεργίας της Καθολικής Εκκλησίας  έστειλε δύο χιλιάδες ευρώ για την αποστολή πόσιμου νερού και κουβερτών. Σε συνεννόηση με το Δήμαρχο Κεφαλληνίας θα στείλει κι ένα άλλο φορτηγό με ρουχισμό, διότι όπως δήλωσε ο Δήμαρχος στην Κάριτας Ελλάς δεν υπάρχουν προς το παρόν άλλοι αποθετικοί χώροι. 


**********
Μετά από όλα τα παραπάνω πιστεύω, πως θα καταλάβετε , ότι καλό είναι, πριν κρίνουμε κάποια γεγονότα να έχουμε την καλύτερη δυνατή ενημέρωση,  έστω και χωρίς φωτογραφίες! Θα σας ζητούσα λοιπόν να δημοσιεύσετε την παρούσα μου το συντομότερο δυνατό, ώστε να μη αισθανθεί η Ορθόδοξη Εκκλησία μόνη της στις δύσκολες αυτές στιγμές, αλλά και εσείς να έχετε μία ευρύτερη ενημέρωση.

+Νικόλαος
Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου
Μητροπολίτης παντός Αιγαίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top