νεα κρητη totalfitness news

Εφορία: Φρένο στα διαρκή εντάλματα σύλληψης για το ίδιο αδίκημα
Σημαντικές αλλαγές στο ποινολόγιο της εφορίας θα επιφέρει το υπουργείο Οικονομικών εναρμονίζοντας τις διαδικασίες που ακολουθεί η εφορία στις περιπτώσεις φορο- οφειλετών με την νομολογία του Αρείου Πάγου και τον Ποινικό Κώδικα.
Με οδηγό την απόφαση ΑΠ 357/2013, η οποία προβλέπει πως - από τη στιγμή που ασκηθεί μία φορά δίωξη στον οφειλέτη - όσες διώξεις και να ακολουθήσουν, κηρύσσονται απαράδεκτες, το υπουργείο Οικονομικών θα τροποποιήσει τις σχετικές διατάξεις της φορολογικής νομοθεσίας, ώστε να μην διώκονται φορολογούμενοι εκ νέου για την ίδια πράξη (μη απόδοση φόρου) υπό διαφορετικό νομικό χαρακτηρισμό.
Στηριζόμενος στο άρθρο 57 παρ. 1 και 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ο Αρειός Πάγος έκρινε τον Φεβρουάριο του 2013 ότι αν κάποιος φορολογούμενος έχει καταδικαστεί αμετάκλητα ή αθωωθεί ή έχει πάψει ποινική δίωξη εναντίον του, δεν μπορεί να ασκηθεί και πάλι εις βάρος του δίωξη για την ίδια πράξη, ακόμη και αν δοθεί σ' αυτή διαφορετικός νομικός χαρακτηρισμός. Αν παρά την πιο πάνω απαγόρευση ασκηθεί ποινική δίωξη, αυτή κηρύσσεται απαράδεκτη λόγω δεδικασμένου.
Αποδεχόμενο την δικαστική απόφαση το υπουργείο Οικονομικών θα προσαρμόσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες τη νομοθεσία ώστε να μην διώκονται διαρκώς για τα ίδια αδικήματα φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα ή έχουν αθωωθεί ή έχει πάψει η ποινική δίωξη εναντίον τους.
Πληροφορίες αναφέρουν πως για το θέμα έχει ήδη κάνει σχετική εισήγηση ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης προς το πρωθυπουργικό γραφείο.
Έτσι, όσοι έχουν καταδικαστεί και έχουν ακόμη και φυλακισθεί για φορολογικές οφειλές προς το Δημόσιο δεν θα εκδίδεται σε βάρος τους νέο ένταλμα σύλληψης για νέα φορολογικά χρέη.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες θα ληφθεί ειδική μέριμνα ώστε η σχετική νομοθετική ρύθμιση να μην επιτρέψει σε φορολογούμενους που έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα ή έχουν αθωωθεί ή έχει πάψει η ποινική δίωξη εναντίον τους να δημιουργούν νέες φορολογικές οφειλές.

http://www.news.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top