νεα κρητη totalfitness news

«Σε καλό δρόμο για τα φορολογικά πρόστιμα»Mέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών

Ολοκληρώθηκε στο υπουργείο Οικονομικών η σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη, με αντιπροσωπεία
βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενη από τους κ.κ. Α.Μακρυπίδη, Φιλ.Σαχινίδη, Χρ.Πρωτόπαπα και Π. Κουκουλόπουλο για τα φορολογικά πρόστιμα, τον φόρο υπεραξίας ακινήτων και στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

«Είμαστε σε καλό δρόμο για τα φορολογικά πρόστιμα» , δήλωσε εξερχόμενο της σύσκεψης στέλεχος του οικονομικού επιτελείου.

Συγκεκριμένα για τη μη υποβολή ή εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να αντικατασταθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα των 1.000 και 2.500 ευρώ από πρόστιμο 100 ευρώ. Για το θέμα αυτό ζήτησε στις χρεωστικές δηλώσεις, να επιβάλλονται τα πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής (10% - 30%) και ο προβλεπόμενος μηνιαίος τόκος και στις πιστωτικές και μηδενικές δηλώσεις με το πρόστιμο των 100 ευρώ αυτό να οριστικοποιείται η ποινή του φορολογούμενου. Για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να υποβάλλονται κάθε τρίμηνο και οι καταστάσεις πελατών και προμηθευτών από όλους τους υπόχρεους.

Για μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση στοιχείων ή άλλων παραβάσεων το ΠΑΣΟΚ ζητά να συνδεθεί η ποινή με την απόκρυψη συνολικής συναλλαγής. Εάν η συνολική αποκρυβείσα αξία είναι μικρότερη ή ίση των 5.000 ευρώ, να επιβάλλεται πρόστιμο για το 30% της αξίας της συναλλαγής, με ελάχιστο ύψος προστίμου τα 600 ευρώ για υπόχρεους με απλογραφικά βιβλία και 1.200 για υπόχρεους με διπλογραφικά. Για τις αποδείξεις πρότεινε η ποινή για μη συγκέντρωση του οριζόμενου ποσού να καθοριστεί στο 10% και να καταργηθεί η ποινή του 22%. Η υποχρέωση δε συλλογής αποδείξεων να αφορά όλους τους φορολογούμενους και όχι μόνο τους μισθωτούς.

Για το φόρο υπεραξίας ακινήτων οι βουλευτές της συγκυβέρνησης ζήτησαν τη θέσπιση συντελεστή φόρου 7% που θα επιβαρύνει τον πωλητή, για τα ακίνητα τα οποία έχουν αποκτηθεί πριν από την 1η-1-2013. Για τα ακίνητα που αποκτώνται από την 1η-1-2013 και μετά να λειτουργεί ο φόρος υπεραξίας, όπου θα υπάρχουν πλέον τιμές σε κάθε περίπτωση. Τέλος, ζήτησαν να κατατεθεί ρύθμιση με την οποία θα επανέρχεται η διάταξη για εκχώρηση στο Δημόσιο μη εισπραχθέντων μισθωμάτων.

Για τους αγρότες οι κ.κ. Μακρυπίδης, Σαχινίδης, Πρωτόπαπας και Κουκουλόπουλος ζήτησαν την ένταξη τους στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ για ακαθάριστο εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως η σημερινή σύσκεψη έγινε εν όψει της κατάθεσης στη Βουλή, μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, στο οποίο θα περιλαμβάνονται και φορολογικές διατάξεις.

http://www.newsbeast.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top