νεα κρητη totalfitness news


Μίνι φορολογικό: Αλλαγές σε πρόστιμα, φόρο υπεραξίας και ακατάσχετοΈνα μίνι φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να καταθέσει την Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών, διορθώνοντας ορισμένες διατάξεις που προκάλεσαν αντιδράσεις όχι μόνο από την πλευρά των φορολογουμένων, αλλά και στο εσωτερικό της κυβέρνησης.
Πληροφορίες που διαρρέουν από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν πως μεταξύ των αλλαγών που θα επέλθουν με το νέο νομοσχέδιο θα είναι η κατάργηση του φόρου υπεραξίας για όλα τα ακίνητα άνω των 25 ετών, ενώ για τα υπόλοιπα ακίνητα η τιμή κτήσης του ακινήτου θα πληθωρίζεται, δηλαδή θα προσαυξάνεται κατά το συνολικό πληθωρισμό από το έτος κτήσης έως και το έτος πώλησης, και θα εφαρμόζεται συντελεστής 15%. Σημειώνεται ότι διατηρείται η απαλλαγή από τον φόρο υπεραξίας για όσους έχουν κέρδος από την πώληση έως 25.000 ευρώ και έχουν κρατήσει το ακίνητο στην ιδιοκτησία τους τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Πέρα από το φόρο υπεραξίας, στο νομοσχέδιο θα προβλέπεται η ελάφρυνση των εξοντωτικών προστίμων για εκπρόθεσμη υποβολή ΦΠΑ και μη έκδοση αποδείξεων. Έτσι, το πρόστιμο των 1.000 ευρώ σε επιτηδευματίες και επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία μειώνεται στα 400 ευρώ (μείωση προστίμου 60%), ενώ το πρόστιμο των 2.500 ευρώ που επιβάλλεται στους επιτηδευματίες και τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία μειώνεται στα 800 ευρώ (μείωση προστίμου 68%).

Επιπλέον, μπαίνει πλαφόν στο πρόστιμο για μη έκδοση αποδείξεων, ώστε αυτό να μην ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, ανεξαρτήτως του πλήθους των αποδείξεων που δεν έχουν κοπεί.

Άλλες αλλαγές που προωθούνται είναι η απαλλαγή όλων των αγροτών από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων, παρά μόνο συγκεντρωτικών παραστατικών εσόδων και εξόδων, η αύξηση του ακατάσχετου ποσού για μισθούς και συντάξεις από τα 1.000 ευρώ στα 1.500 ευρώ, η αποσύνδεση της περιοδικής δήλωσης του ΦΠΑ από την καταβολή του φόρου και η δυνατότητα συμψηφισμού οφειλών με απαιτήσεις των φορολογουμένων από τη Δημόσιο.


http://www.news.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top