νεα κρητη totalfitness news


Δεν περνούν στην τελική φάση του διαγωνισμού του ΑΔΜΗΕ για τη διασύνδεση των Κυκλάδων όλες οι εταιρίες που υπέβαλαν αρχικά προσφορές. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το energia.gr από τη διαδικασία της τεχνικής αξιολόγησης των προσφορών, η οποία είναι στη φάση ολοκλήρωσης, στη short list θα παραμείνουν αρκετά λιγότερες εταιρίες από τις 10 συνολικά που ενδιαφέρονται και για τις τέσσερις υποομάδες του έργου.

Η τεχνική αξιολόγηση των προσφορών αποδεικνύεται δύσκολη εργασία για την αρμόδια επιτροπή του ΑΔΜΗΕ, λόγω της συνθετότητας του έργου. Ενώ επρόκειτο να ολοκληρωθεί στα μέσα του Ιανουαρίου, ύστερα και από την πρώτη παράταση που δόθηκε, τώρα φαίνεται ότι θα χρειασθεί ακόμη λίγος χρόνος έως ότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος για όλα τα τεύχη. Σύμφωνα με πληροφορίες του energia.gr, ήδη έχουν εντοπισθεί ζητήματα που υπαγορεύουν την εξαίρεση ορισμένων προσφορών, καθώς δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του διαγωνισμού, με συνέπεια να εκτιμάται ότι στη short list θα είναι πολύ λιγότερες εταιρίες από τις αρχικές. Αυτό, όμως, αυτόματα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο των ενστάσεων, που θεωρούνται πλέον αναμενόμενες. Έτσι, με το δεδομένο ότι η τεχνική αξιολόγηση βρίσκεται στην τελική ευθεία της, συν το χρονικό διάστημα που θα δοθεί, των 10 ημερών, για την υποβολή ενστάσεων, υπολογίζεται το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών εντός του δεύτερου 15μέρου του Φεβρουαρίου, χωρίς, όμως, κι αυτός ο χρονικός ορίζοντας να είναι ασφαλής. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται με τα μέχρι τώρα στοιχεία ότι και η δεύτερη απόπειρα για την ολοκλήρωση του κρίσιμου έργου για τη διασύνδεση των Κυκλάδων δεν θα περάσει αβρόχοις ποσίν.
Πάντως, ο ΑΔΜΗΕ, που επιθυμεί με κάθε τρόπο να προχωρήσει ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, διαβεβαιώνει ότι είναι ανεξάρτητος από την παράλληλη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης του. Με αυτά τα δεδομένα διαμηνύεται ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για την ολοκλήρωση του.
Να υπενθυμίσουμε ότι για το έργο διασύνδεσης των Κυκλάδων, που έχει «σπάσει» σε τέσσερις υποομάδες, συνολικού προϋπολογισμού 240 εκατ. ευρώ, υπέβαλαν προσφορές:
* Για την Α’ ομάδα, που αφορά στην υπόγεια και υποβρύχια καλωδιακή σύνδεση 150 KV Λαυρίου-Σύρου, προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, η Ελληνικά Καλώδια Α.Ε. και η Prysmian Group.
* Για τη Β’ ομάδα, που αφορά στις υπόγειες και υποβρύχιες καλωδιακές διασυνδέσεις 150 KV Τήνου-Σύρου, Σύρου-Μυκόνου, Σύρου-Πάρου, καθώς και τερματικό καλωδίων 159 KV στην Τήνο, συνολικού προϋπολογισμού 85 εκατ. ευρώ, η Ελληνικά Καλώδια Α.Ε. και η Prysmian Group.
* Για την Γ’ ομάδα, που αφορά στον υποσταθμό Ζεύξης 150 KV στο Λαύριο, τις υπαίθριες διατάξεις σύνδεσης με το ΚΥΤ 400 KV Λαυρίου, καθώς και τους τρεις υποσταθμούς Υποβιβασμού 150 KV/MT στα νησιά Σύρο, Πάρο και Μύκονο, οι, συμπράξεις εταιριών, ΑΒΒ Α.Ε.-Αρχικόν Α.Ε. , Τέρνα Α.Ε.-Hyosung Co., και Siemens AG-Σήμενς Α.Ε. και οι εταιρίες, ΜΕΤΚΑ, Chint Electric Co. Ltd και Alstom Grid Spa.
* Για την Δ’ ομάδα, που αφορά στο συγκρότημα αυτόματης αντιστάθμισης αέργου ισχύος 100 MVAr στη Σύρο, με προϋπολογισμό 13 εκατ. ευρώ, η σύμπραξη, ABB A.E.-ABB AB και η εταιρία Electromec Α.Ε.

http://www.energia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top