νεα κρητη totalfitness news


Να γίνουν μόνο οι απολύτως αναγκαίες αλλαγές στο νόμο Ραγκούση για την ψήφο των μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ζητά το ΠΑΣΟΚ μετά την κατάθεση σχετικής
τροπολογίας από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και την έντονη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. 
«Όπως γνωρίζουν όσοι παρακολουθούν τα θέματα της αυτοδιοίκησης, με αφορμή τον δικαστικό έλεγχο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του 2010 εκδόθηκε αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματική την συμμετοχή στο εκλογικό  σώμα  κατηγοριών ψηφοφόρων που δεν έχουν την ελληνική  ιθαγένεια και άρα  δεν μπορούν να μετάσχουν  στις βουλευτικές εκλογές», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.
Και προσθέτει: «Προκειμένου να διαφυλαχθεί η νομιμότητα των επικείμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ πρέπει να εισαχθούν στην ισχύουσα νομοθεσία μόνον  οι  νομικά απολύτως αναγκαίες αλλαγές ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος ακύρωσης των εκλογών από το ΣτΕ. Το ΠΑΣΟΚ που ταυτίζεται ιστορικά και πολιτικά με όλες τις μεγάλες αλλαγές και τα μεταρρυθμιστικά βήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση, εγγυάται και προστατεύει το θεσμικό  πλαίσιο της αυτοδιοίκησης  σε συνεχή συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και τα άξια στελέχη τους», καταλήγει η ανακοίνωση.
Ανακοίνωση όμως εξέδωσε και η ΔΗΜΑΡ η οποία και καλεί τα κόμματα να καταψηφίσουν: «Οι μετανάστες που ζουν και εργάζονται νόμιμα στη χώρα μας δεν μπορει να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Τα κόμματα που δεν θέλουν να κυριαρχήσει στη δημόσια ζωή η ακροδεξιά ατζέντα – και ειδικά το ΠΑΣΟΚ που είχε εισαγάγει το νομό που σήμερα ανατρέπεται- οφείλουν να καταψηφίσουν την τροπολογία» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

http://www.aftodioikisi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top